Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά - Επιτέθηκαν στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά - Επιτέθηκαν στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση

Εισβολή σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιά, που έκανε μάθημα η καθηγήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Μαίρη Μπόση, πραγματοποίησαν περίπου 10 κουκουλοφόροι.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καθηγήτρια και την περιέλουσαν με μπογιές, ενώ την απείλησαν ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα». 

Όπως είπε η ίδια η καθηγήτρια, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς αλλά χρειάστηκε να διακοπεί το μάθημα. «Δεν με χτύπησαν, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ήταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις», δήλωσε. 

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί κάνουν λόγο «για παρέμβαση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες”. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί. Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα». 

Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται συνάντηση του πρύτανη του ΠΑΠΕΙ, Άγγελου Κότιου, με την καθηγήτρια, για το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμα:

- ΣΥΡΙΖΑ: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση

- Καταδικάζει την επίθεση στην καθηγήτρια η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Φωτογραφίες: Intime News