Δυσμενής μετάθεση για τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού, μετά το «φιάσκο» Ρουβίκωνα

Δυσμενής μετάθεση για τον διοικητή του ΑΤ Ψυχικού, μετά το «φιάσκο» Ρουβίκωνα

Με δυσμενείς μεταθέσεις «πλήρωσαν» τόσο ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, όσο και ο φρουρός, το «φιάσκο» που συνέβη χθες στην πρεσβεία του Ιράν. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο διοικητής -στην αρμοδιότητα του οποίου είναι και η φύλαξη του συγκεκριμένου κτιρίου- μετατέθηκε δυσμενώς στο τμήμα Μεταγωγών, ενώ ο αστυνομικός που φρουρούσε την πρεσβεία την ώρα της επίθεσης, επέστρεψε στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το κτίριο της πρεσβείας του Ιράν, βρισκόταν στη λίστα της αστυνομίας για τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα.

Σημειώνεται, επίσης, πως σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε το βίντεο από την επίθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδειχναν τον φρουρό της πρεσβείας να μην αντιδρά κατά την επίθεση των μελών της οργάνωσης.

Η επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Περίπου 10 άτομα, που επέβαιναν σε μηχανές, πήγαν έξω από την πρεσβεία, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές, προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού και αμέσως μετά έφυγαν.

Διαβάστε Περισσότερα