Διπλή επίθεση κατά των ΜΑΤ σε Αθήνα και Θεσσσαλονίκη - Δολοφονική απόπειρα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Διπλή επίθεση κατά των ΜΑΤ σε Αθήνα και Θεσσσαλονίκη - Δολοφονική απόπειρα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Διπλή επίθεση τη νύχτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά αστυνομικών των ΜΑΤ από τις οποίες θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη και θύματα καθώς στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης η κλούβα των ΜΑΤ δέχθηκε 30 μολότοφ από τους κουκουλοφόρους που βγήκαν ξαφνικά από Πανεπιστήμιο. Για δολοφονική ενέργεια έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των αστυνομικών.        

Στην Αθήνα μεταξύ 5.30 έως και τις 6 τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Νωρίτερα και για δυο ώρες, από τις 2.30 έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, άγνωστοι πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη.

Θεσσαλονίκη 30 μολότοφ σε λεωφορείο με ΜΑΤ

Τριάντα βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο.

Το λεωφορείο κινούνταν στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση. "Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν συναδέλφους. Η κλούβα δέχτηκε 30 μολότοφ. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια", δήλωσε στο thestival.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα