Διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική λόγω βλάβης

Διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική λόγω βλάβης

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται περιοχές της ανατολικής Αττικής, όπως η Νέα Μάκρη, ο Νέος Βουτζάς και η Πεντέλη, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το skai.gr, ποτέ θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Προβλήματα με διακοπές ρεύματος υπάρχουν και σε περιοχές στο Χαϊδάρι, το Περιστέρι και το Αιγάλεω λόγω ζημιάς σε μετασχηματιστή στο Αιγάλεω ενώ διακοπές ρεύματος σημειώνονται και σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ρεύματος στην Αττική μετά από αυτές που σημειώθηκαν την Κυριακή λόγω των βλαβών που προκλήθηκαν στο δίκτυο καλωδίωσης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μανιάτη, πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου και με τις πρώτες ακραίες καιρικές συνθήκες να εκδηλώνονται διακοπές ρεύματος. 

Μιλώντας στα «Νέα», ο κ. Μανιάτης αναφέρει ότι από το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ «οι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών.

Ιδίως στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδερφοι μας μετακινούνται στα νησιά γα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών».