Διαβάστε στον Φιλελεύθερο και στο Liberal markets το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε στον Φιλελεύθερο και στο Liberal markets το Σαββατοκύριακο

Mε τίτλο κεντρικού θέματος «Ελπίδα στον τουρισμό για φρένο στη βαθιά ύφεση - Παράθυρο ευκαιρίας η αντιμετώπιση της πανδημίας» κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαΐου ο Φιλελεύθερος.

* Η διαχείριση των συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το μέγα ζητούμενο για την πορεία της χώρας. Το συνολικό σχέδιο για την εξασφάλιση συνθηκών επιστροφής σε ένα περιβάλλον με νέους κανόνες σε συνδυασμό με μέτρα που ελήφθησαν φαίνεται να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να εκμεταλλευθεί ο τόπος την επιτυχία που εξασφάλισε στην υγειονομική κρίση για να σώσει ένα τμήμα από το τουριστικό προϊόν.

Στον Φιλελεύθερο αυτής της εβδομάδας θα διαβάσετε ακόμη:

- Η Ευρώπη αποφασίζει για την τολμηρή πρόταση Mερκελ- Μακρόν

Οι ανακοινώσεις Γαλλίας - Γερμανίας δικαιώνουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών οικονομιών που πλήττονται από την υγειονομική βόμβα του κορωνοϊού. Την Τετάρτη η τελική πρόταση της Κομισιόν. Γράφουν για το σχέδιο: Δημήτρης Χ. Κατσίκας και Παναγιώτης Λιαργκόβας

- Στον πάγο οι καλοθελητές της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ
Οι πολέμαρχοι, οι γεφυροποιοί και η...φάκα για το ΚΙΝΑΛ

- Ένας χομπίστας της Αριστεράς, μετρ του real estate

Μετά τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον αριστερό νεοφιλελευθερισμό που λάνσαρε ως επιχειρηματίας του real estate, το παιχνίδι Monopoly οφείλει να τον τιμήσει. Εστω δίνοντας στο άνθρωπάκι-σύμβολο τη μορφή του...

- ΜΚΟ της ντροπής: Το ανήθικο πάρτι στις δομές φιλοξενίας

Οσο η κοινή γνώμη παρακολουθούσε με φρίκη την κατάσταση στα νησιά, κάποιοι είχαν στήσεις επιχειρήσεις στην ενδοχώρα.

- To μετέωρο βήμα του Ερντογάν στη Μεσόγειο

Οι κινήσεις της Τουρκίας έχουν φέρει ακόμη πιο κοντά άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιταλία, ακόμη και η Συρία και φυσιθκά η Ρωσία, δεν έχουν καμία διάθεση να αποδεχθούν την ηγεμονική πολιτική που ασκεί ο Ερντογάν, με στόχο τώρα την Ελλάδα και την Κύπρο. Και από μια άποψη, η αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας ανοίγει δρόμους για νέες συμμαχίες για την Ελλάδα.

- Συνέντευξη Κρίστιαν Νίμιτς

Ο οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “Σοσιαλισμός, η ιδέα που ποτέ δεν πεθαίνει” ψυχαναλύει την “αριστερή μόδα”

- “Μετάθεση” στις καλένδες λόγω COVID-19 για τον Ευρωστρατό

Η διάθεση και δέσμευση τεράστιων ποσών από τις κυβερνήσεις των “27” και την Κομισιόν για τη στήριξη των οικονομιών απειλεί να στερήσει τα αναγκαία κεφάλαια για την προώθηση του φιλόδοξου στόχου της ύπαρξης ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων και μιας αντίστοιχης πολεμικής βιομηχανίας που θα τις στηρίζει.

- Συνέντευξη Λεωνίδας Καβάκος: Για πρώτη φορά το κράτος ήταν πιο έτοιμο από τους πολίτες

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος και σολίστ μιλάει για τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία, για τον χειρισμό της κυβέρνησης, το μέλλον της μουσικής αλλά και για τις τέχνες “που δεν θεωρούνται μέρος της εκπαίδευσης των ανθρώπων”.

Διαβάστε ακόμη στις σελίδες της Επιστήμης:

- “Ρομποτοναύτες” η νέα πρόκληση

Μετά τους αστρονάυτες και τους κοσμοναύτες, σειρά στην εξερεύνηση του Διαστήματος παίρνουν ειδικά ρομπότ, που σχεδιάζονται να λειτουργούν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας

- Ηλεκτροκίνηση: Ρεύμα υψηλής τάσης

Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστούμε “κάτι” που θα αντικαταστήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα προχωρά πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι πιστεύουμε.

Στο Liberal markets αυτό το Σαββατοκύριακο:

- Τεκτονικός σεισμός 20 τρισ. δολαρίων στις αγορές

Αλλαγή στρατηγικής και θηριώδεις μετακινήσεις κεφαλαίων από τα μεγαλύτερα fund του κόσμου. Η καταιγίδα των αρνητικών επιτοκίων και οι ανακατατάξεις σε ολόκληρους κλάδους της οικονομίας λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, υποχρεώνουν τους ισχυρότερους θεσμικούς επενδυτές και τα κρατικά συνταξιοδοτικά κεφάλαια σε ευρεία αναδιάρθωση χαρτοφυλακίων προς αναζήτηση αποδόσεων σε όλο και πιο ριψοκίνδυνα προϊόντα.

- Η αποκαθήλωση του δολαρίου και η υπόκωφη αναπλήρωση από τον χρυσό

Πώς οι αγορές επαναφέρουν τον “χρυσό κανόνα” από την πίσω πόρτα και η άνοδος του χρυσού αντισταθμίζει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης του αμερικανικού νομίσματος

- Συνταγή ανθεκτικών κεφαλαιοποιήσεων

Ισχυροί ισολογισμοί και μερίσματα. Τα αποτελέσματα των ΚΡΙ ΚΡΙ και ΑΔΜΗΕ ειναι οι λόγοι για τους οποίους οι μετοχές απέχουν ελάχιστα από τα υψηλά έτους.

- Τα Greek statistics των εισηγμένων

Οι αλχημιστές της δημιουργικής λογιστικής και ο “δράκος” των ελέγχων στους ισολογισμούς.

- Χάθηκε η μπάλα στην βιομηχανία του ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας

H μείωση των εσόδων από τις μπουτίκ, τα εστιατόρια, τα εισιτήρια, αλλά και τα χορηγικά προγράμματα αλλάζει τα δεδομένα

- Οι ψηφιακές τράπεζες κόλλησαν...κορωνοϊο και έχασαν το πάρτι του διαδικτύου

Οι επενδυτές περιμένουν κέρδη και μερίσματα. Μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει οι ψηφιακές τράπεζες να έλθουν σε ένα επίπεδο “brake even” και να παρουσιάσουν έστω και οριακά κέρδη. Διαφορετικά θα φανεί ότι μπορεί το ψηφιακό άρωμα να είναι ευχάριστο και ενθουσιώδες, αλλά όχι κερδοφόρο

- Spinoffs: Οι μετασχηματισμοί κρύβουν ευκαιρίες

Πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς αποφασίζουν να χωριστούν σε κομμάτια, εκτιμώντας ότι το κάθε τμήμα θα αποδίδει καλύτερα ως ανεξάρτητη οντότητα

- Real Estate: Η πρωτεύουσα γίνεται ξανά πρωταγωνίστρια

Αλλάζει ο χάρτης της αγοράς ακινήτων. Ο Μεγάλος Περίπατος θέτει εκ νέου την Αθήνα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.