Δεν θα στηρίξει το πολυνομοσχέδιο ο Ν. Νικολόπουλος

Δεν θα στηρίξει το πολυνομοσχέδιο ο Ν. Νικολόπουλος

Μήνυμα ότι δεν θα στηρίξει με την ψήφο του το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το οποίο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής απέστειλε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με το real.gr, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Αχαΐας συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε: «Είμαι αντίθετος σε κάθε έννοια επιλεκτικής και μέσω των δικαστηρίων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το λέω καθαρά για να είμαι τίμιος απέναντι στον λαό, συνεπής προς τις πατριωτικές αρχές και ήσυχος με τη συνείδησή μου».

Στο ερώτημα αν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο το βράδυ ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οταν κάποιος μιλά για υπερήφανη πολιτική αξιοπρέπεια και ελπίδα υποσχόμενος σεισάχθεια και απόλυτη διαγραφή χρεών απέναντι σε αυτό το νομοθέτημα θα πρέπει να αισθάνεται υπόλογος και απολογούμενος απέναντι στον λαό που τον εμπιστεύτηκε να τον ψηφίσει. Είμαι αντίθετος σε κάθε έννοια επιλεκτικής και μέσω των δικαστηρίων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το λέω καθαρά για να είμαι τίμιος απέναντι στον λαό, συνεπής προς τις πατριωτικές αρχές και ήσυχος με τη συνείδησή μου».

Στο ερώτημα αν θα παραμείνει υπό την «ομπρέλα» των ΑΝ.ΕΛ ως συνεργαζόμενος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ο βουλευτής Αχαΐας απάντησε: «Θα ήθελα πράγματι οι πολιτικοί μας βίοι να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι μέσα στην αυτοτέλεια την οργανωτική και την πολιτική που έχω συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από κει και πέρα δικιά του απόφαση. Δεν εξαρτάται από μένα η επόμενη κίνηση».

Επίσης ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στη στάση που θα κρατήσει στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό: «Ε, βέβαια θα διαφωνήσω. Δεν διαφωνώ με τον Πάνο Καμμένο, με όσα εμείς λέγαμε...»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.

«Κάποιοι από εμάς είμαστε στη Βουλή, εκπροσωπώντας μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί, τις κόκκινες γραμμές για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αν προσπαθήσει κανείς να ερμηνεύσει το δυσνόητο άρθρο 15 καταλαβαίνει ότι ελάχιστοι θα μπορέσουν να καλύψουν τις προϋποθέσεις, μόνον ένας στους δέκα».

«Θέλω να είμαι τίμιος απέναντι στο λαό. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνω» συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος, ενώ στην ερώτηση, αν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ απάντησε: «Εγώ θα ήθελα οι βίοι μας να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από εκεί και πέρα δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από εμένα».

Δήλωση του Π. Καμμένου για τον Ν. Νικολόπουλο

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σύμφωνα με το ΑΠΕ.