Δέκα συλλήψεις για τα επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Δέκα συλλήψεις για τα επεισόδια σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 προσαγωγές, που έγιναν χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης στην περιοχή των Εξαρχείων. Την ίδια ώρα, σε εξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά τη λήξη της μαζικής πορείας για το Πολυτεχνείο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη είναι τρεις ανήλικες, 16 ετών, ενώ οι υπόλοιποι είναι δύο νεαροί άνδρες, 21 ετών, κι ένας 40χρονος. Ο τελευταίος κρατείται για κατοχή ναρκωτικών, ενώ η δικογραφία για τους άλλους περιλαμβάνει το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 26 προσαγωγές.

Εξάρχεια

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, σημειώθηκε ένταση με πετροπόλεμο με τις αρχές να προχωρούν σε προσαγωγές. Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση στην οδό Στουρνάρη, όταν περίπου δέκα άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδο και πέταξαν πέτρες.

Θεσσαλονίκη

 Στη διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα κουκουλοφόρων εφορμούσε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, πετώντας βόμβες μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Το σκηνικό αυτό κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. απαντούσε κατά διαστήματα με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, επιστρατεύοντας και την ΑΥΡΑ, το υδροφόρα όχημα εκτόξευσης νερού, για να απωθήσει τους ταραξίες και να σβήσει εστίες φωτιάς.