Δ. Καμμένος: Δεν ψηφίζω την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Θράκης» ως έχει

Δ. Καμμένος: Δεν ψηφίζω την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Θράκης» ως έχει

Πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή καταλογίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, αναφορικά με τη μόλυνση του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ αναφερόμενος στον κ. Κουρουμπλή τόνισε: «Κάποιος φταίει, κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Το αφεντικό δε φεύγει κατά την περίοδο της κρίσης. Πολιτικά πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη. Υπάρχουν ευθύνες και οργανωτικές και πολιτικές. Υπάρχει μια ευθύνη επικοινωνίας. Υπάρχουν καράβια που πήραν άδειες και παρατάσεις παράνομα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε άστοχη τη δήλωση που έκανε για την παραλία ο συνάδελφος του Θανάσης Παπαχριστόπουλος, τονίζοντας ότι δεν θα έμπαινε στην θάλασσα. «Εγώ προσωπικά δε θα έπεφτα στο Φάληρο να κάνω μπάνιο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν. Δεν μπορώ να τους προτρέψω να μην μπουν. Αλλά θεωρώ άστοχο αυτό που είπε ο Παπαχριστόπουλος. Παρασύρονται οι άνθρωποι. Τα υπολείμματα του μαζούτ μένουν στον βυθό, υπάρχουν άσχετα εάν δεν τα βλέπουν οι άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης δήλωσε: «Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης» είναι ένα ευαίσθητο θέμα, εθνικά, πάλι έχω εγείρει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν πάλι επανέλθει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να υλοποιήσει τη διατύπωση, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Εάν έρθει χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάννης, έτσι ώστε οποιοδήποτε σωματείο, μία αστική υπόθεση, να παίρνει την ονομασία, ονοματοδοτείται, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό τουρκικό αλλά οτιδήποτε άλλο μειονοτικό ή οτιδήποτε άλλο, όχι δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτό».

Φωτογραφία: SOOC