Ch. Lagarde: Ενδιαφέρουσα η ιδέα μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα

Ch. Lagarde: Ενδιαφέρουσα η ιδέα μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα

H διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο της μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, η Christine Lagarde κλήθηκε να σχολιάσει την ιδέα όταν της τέθηκε σχετική ερώτηση στο Aspen Ideas Festival την περασμενη Τρίτη.

Η αντιπρόεδρος του ινστιτούτου Aspen, Kitty Boone, αρχικά σημείωσε ότι οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες εξελίσσονται σε «καταστροφή« για το Ρίο, ότι ο τρόπος που λαμβάνονται αποφάσεις από τη ΔΟΕ είναι αρκετά περίπλοκος και στη συνέχεια ρώτησε αν θα ήταν εφικτό να εγκατασταθούν μόνιμα οι Αγώνες στο «σπίτι τους» στην Αθήνα, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία και ο τουρισμός της χώρας και να έχουν ένα «ασφαλές μέρος» διεξαγωγής τους. 

 

Η απάντηση της κα. Lagarde ήταν: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή, πέρα από τις τετριμμένες, ιδέα. Στο βαθμό που θα δημιουργήσει ζήτηση, που είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν εξαιρετικό. Αυτό που θα πρέπει να μελετηθεί είναι το πώς θα συνδυαστεί ένα σταθερό μέρος διεξαγωγής με την πολυεθνική, πολυπολιτισμική αίσθηση των Ολυμπιακών Αγώνων σε πολλές χώρες».

Επιπλέον σημείωσε ότι: «το πώς θα γινόταν να υπάρχει ένα καλό κυβερνών σώμα που θα επιβλέπει, θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, δεν είναι μια αστεία υπόθεση, όπως έχει φανεί και στο παρελθόν σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Ο μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί ονομάζονται το Ολυμπιακοί λόγω του όρους του Ολύμπου, που είναι στην Ελλάδα και έχει φιλοξενήσει τόσους φανταστικούς αθλητές και που ήταν μέρος των υγιών αρχών τις οποίες είχαν οι Έλληνες».