Βρυξέλλες – Βερολίνο πιέζουν τη Βρετανία για επίσπευση του Brexit

Βρυξέλλες – Βερολίνο πιέζουν τη Βρετανία για επίσπευση του Brexit

Προειδοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Brexit απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk μέσω Twitter.

"Δεν ξέρουμε πότε οι συζητήσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν. Ξέρουμε όμως πότε πρέπει να ολοκληρωθούν. Κάντε ό,τι καλύτερο για να αποφύγετε τη μη συμφωνία ως αποτέλεσμα των μη διαπραγματεύσεων," έγραψε ο πρόεδρος Tusk.

 

J-C. Juncker: Ελπίζω ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις 

Την ελπίδα να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τη διαδικασία του Brexit, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τη διάσκεψη για την ''Αμυνα και την Ασφάλεια στην Πράγα, ο Jean-Claude Juncker, απάντησε τα εξής: «Ελπίζω ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι έτοιμη να ξεκινήσει, ακόμα και αύριο το πρωί». Συνεχίζοντας, ο J-C. Juncker ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες τελούν σε αναμονή για το τι θα πράξει το Λονδίνο και πρόσθεσε: «Ελπίζω να μην έχουμε κι άλλη καθυστέρηση. Θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί το διαζύγιο και οι λεπτομέρειες της εξόδου της Βρετανίας και μετά θα πρέπει να σχεδιαστεί μια νέα αρχιτεκτονική για τς μελλοντικές σχέσεις της με την ΕΕ». Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τις οποίες η Επιτροπή αναμένει «απελπισμένα» να ξεκινήσουν.

Ερωτηθείς αν, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ξεκινήσουν στην ώρα τους, θα δοθεί παράταση της διετίας για την ολοκλήρωσή τους, ο J-C. Juncker απάντησε: «Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και μετά να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα».

Βερολίνο: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στις διαπραγματεύσεις

Σαφή προειδοποίηση προς τους Βρετανούς για επίσπευση των διαπραγματεύσεων για το Brexit απηύθυνε και ο

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ... έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση» διεμήνυσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Michael Roth.

Όπως δήλωσε στο κανάλι ZDF ο σοσιαλδημοκράτης Roth, «ο χρόνος μετράει ανεξάρτητα από το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση στη Βρετανία».

«Έχουμε λιγότερο από δύο χρόνια για να διαπραγματευτούμε το Βrexit, και δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο» ξεκαθάρισε ο γερμανός αξιωματούχος.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr