Βουλγαρία: Φάρσα η απειλή για βόμβα στην πολωνική Small Planet Airlines

Βουλγαρία: Φάρσα η απειλή για βόμβα στην πολωνική Small Planet Airlines

Ο επιβάτης που διατύπωσε την απειλή για βόμβα σε πτήση της πολωνικής εταιρείας τσάρτερ Small Planet Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από την Βαρσοβία με προορισμό την Αίγυπτο δήλωσε αργότερα στο πλήρωμα ότι "ήταν μόνο ένα αστείο", αναφέρει η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το αεροπλάνο της εταιρείας με 161 επιβαίνοντες πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη βουλγαρική πόλη Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα νωρίς σήμερα το πρωί έπειτα από απειλή για βόμβα.

"Ο επιβάτης ενημέρωσε αργότερα το πλήρωμα ότι ήταν μόνο ένα αστείο. Ωστόσο για το καλό της ασφάλειας όλων των ταξιδιωτών, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την ασφάλεια", προσθέτει η Small Planet Airlines στην ανακοίνωσή της.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο στο οποίο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπουργκάς.

 

Νωρίτερα το αεροπλάνο μe 161 επιβαίνοντες που πραγματοποιούσε πτήση από τη Βαρσοβία με προορισμό το αιγυπτιακό θέρετρο Χουργάντα έκανε επείγουσα προσγείωση στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας, στη Μαύρη Θάλασσα, έπειτα από απειλή για βόμβα, ανακοίνωσαν βούλγαροι αξιωματούχοι.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο στο οποίο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπουργκάς και πρόσθεσε ότι ο αερολιμένας παραμένει κλειστός.

"Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μπουργκάς στις 05.48'' (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μετά το αίτημα των πιλότων της πτήσης LLP8015 από τη Βαρσοβία στη Χουργάντα να κάνει επείγουσα προσγείωση, έπειτα από πληροφορία για την παρουσία εκρηκτικών στο αεροπλάνο".

Επιβάτης που ειδοποίησε το πλήρωμα για πιθανή ύπαρξη βόμβας παραδέχτηκε στις ερωτήσεις που του έγιναν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα της Πολωνίας LOT δήλωσε ότι το αεροπλάνο δεν ανήκε στο στόλο του αλλά εκτελούσε πτήσεις τσάρτερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ