Βέλγιο: Ο αδελφός του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ «τον συμβουλεύει να παραδοθεί»

Βέλγιο: Ο αδελφός του καταζητούμενου Σαλά Αμπντεσλάμ «τον συμβουλεύει να παραδοθεί»

O αδελφός του Σαλά Αμπντελσλάμ, του υπόπτου που φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι και σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης, «τον συμβουλεύει να παραδοθεί στην αστυνομία» σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε στον ιστότοπο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV.

«Προφανώς τον συμβουλεύω να παραδοθεί στην αστυνομία» δήλωσε ο Μοχαμέντ Αμπντεσλάμ που ζει στις Βρυξέλλες «προκειμένου η Δικαιοσύνη να μπορέσει να ρίξει άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο αδελφός του «πάντα θεωρείται αθώος».

«Το καλύτερο προφανώς θα ήταν να παραδοθεί προκειμένου η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία καθώς σας υπενθυμίζω ότι ο Σαλά δεν παρακολουθείτο από τις αστυνομικές αρχές και θεωρείται πάντα αθώος» υπογράμμισε ο αδελφός του καταζητούμενου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BFMTV.

«Είμαστε μια οικογένεια, τον σκεφτόμαστε, αναρωτιόμαστε που βρίσκεται, φοβάται; Τρώει;» τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με την πίστη του στο Ισλάμ, ο Μοχαμέντ Αμπντεσλάμ απάντησε ότι «δεν είναι θρησκευόμενος».

«Ο Σαλά ήταν κάποιος που δεν αμελούσε τις υποχρεώσεις του, προσευχόταν, δεν έπινε, πήγαινε πού και πού στο τέμενος» προσέθεσε ο ίδιος.

«Ντυνόταν πολύ φυσιολογικά, ένα τζιν, ένα πουλόβερ, ένα γιλέκο» είπε και επισήμανε ότι τίποτα δεν υποδήλωνε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ