Βασίλης Κικίλιας: Προανήγγειλε τροπολογία για την έγκριση και την παραλαβή των εμβολίων

Βασίλης Κικίλιας: Προανήγγειλε τροπολογία για την έγκριση και την παραλαβή των εμβολίων

Τροπολογία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα έγκρισης, παραλαβής, αποθήκευσης και διανομής των εμβολίων κατά του covid-19 προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό φαρμάκων και ενόψει της νέας απόφασης που αναμένεται να ληφθεί για το εμβόλιο της Moderna απαιτείται η έγκριση διατάξεων για τον καθορισμό της διαδικασίας προμήθειας, αδειοδότησης και διακίνησης των εμβολίων.

«Φθάσαμε στην αρχή του τέλος μιας τεράστιας περιπέτειας. Αυτό δε σημαίνει ότι εμβολιαζόμαστε και παύουμε να τηρούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Σημαίνει ότι μπροστά μας υπάρχει η ελπίδα».

Σημειώνεται ότι η  αντιπολίτευση εξέφρασε ενστάσεις με έντονο τρόπο ,ζητώντας να συνεχιστεί και αύριο η κοινοβουλευτική διαδικασία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου εξήγησε ότι η νομοθέτηση του ζητήματος της εμβολιαστικής κάλυψης εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενισχύει όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό και ζήτησε από το Προεδρείο να παραταθεί η συζήτηση και πως τελευταία στιγμή έρχονται τροπολογίες.