Αυστρία: Δύο συλλήψεις στο Σάλτσμπουργκ σε σχέση με τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι

Αυστρία: Δύο συλλήψεις στο Σάλτσμπουργκ σε σχέση με τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι

Δύο ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους δράστες των τζιχαντιστικών επιθέσεων που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου συνελήφθησαν σε κέντρο προσφύγων του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή εισαγγελία.

"Διεξάγονται έλεγχοι για να εξακριβωθεί πιθανή σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι", δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Σάλτσμπουργκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, οι δύο ύποπτοι φέρεται να έχουν γαλλική υπηκοότητα και να έφθασαν στην Αυστρία τον Οκτώβριο από τη Συρία μαζί με τους δράστες των επιθέσεων, εφοδιασμένοι με πλαστά συριακά έγγραφα.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, το μπαρ "Comptoir Voltaire", στο ανατολικό Παρίσι, επαναλειτουργεί από σήμερα, έναν και πλέον μήνα μετά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα αυτό, το οποίο αποτέλεσε έναν από τους στόχους των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Είναι το δεύτερο από τα έξι μπαρ και εστιατόρια που αποτέλεσαν στόχο των επιθέσεων που επαναλειτουργεί μετά το μπαρ "La Bonne Biere" που άνοιξε ξανά στις 4 Δεκεμβρίου.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια του 10ου και του 11ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας, στόχοι των επιθέσεων, έχουν γίνει χώροι προσκυνήματος. Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν μπροστά από το "La Belle Equipe", δεκαπέντε μπροστά από το μπαρ "Le Carillon" και το εστιατόριο "Petit Cambodge", πέντε μπροστά από το "La Bonne Biere" και την πιτσαρία "Casa Nostra". Το "Petit Cambodge" ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσει τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ