Αποζημίωση 50.000 ευρώ θα καταβάλει ο Π. Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου για τα CDS

Αποζημίωση 50.000 ευρώ θα καταβάλει ο Π. Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου για τα CDS

Αποζημίωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης συν τους τόκους καλείται να καταβάλει ο Πάνος Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου, που δικαιώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών. 

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η «Καθημερινή», το δικαστήριο εξέτασε σε δεύτερο βαθμό τις αγωγές του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς ο πρώην υπουργός Άμυνας είχε καταγγείλει δημόσια τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού για δήθεν εμπλοκή του σε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), με αποτέλεσμα να επωφεληθεί δήθεν από τη χρεοκοπία της χώρας. 

Οι δικαστές δικαίωσαν πλήρως τον κ. Παπανδρέου, ενώ αποφάσισαν ότι κάθε φορά που ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του, θα καταβάλλει 2.000 στον κ. Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων, το Εφετείο έκρινε ότι με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία θεμελιώνεται ο παράνομος και υπαίτιος χαρακτήρας της προσβολής της προσωπικότητας του κ. Παπανδρέου, ο οποίος υπέστη ηθική βλάβη. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να του επιδικαστεί αποζημίωση 10.000 ευρώ και 40.000 ευρώ για τις δύο αγωγές που υπέβαλε.