Απομακρύνθηκαν τα επίσημα πορτρέτα πρώην προέδρων από τον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου
ΗΠΑ

Απομακρύνθηκαν τα επίσημα πορτρέτα πρώην προέδρων από τον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου

Ο Τραμπ μετακίνησε τα πορτρέτα των προέδρων Κλίντον και Μπους σε ένα μικρό δωμάτιο του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφαίρεσε τα πορτρέτα δύο πρόσφατων προέδρων, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους, από την είσοδο του κτιρίου του Λευκού Οίκου. όπως ανέφερε το CNN. Οι δύο πίνακες μεταφέρθηκαν από το Μεγάλο Φουαγιέ, όπου κρέμονται τα πορτρέτα των προέδρων, στην Παλιά Οικογενειακή Τραπεζαρία, την οποία το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο χαρακτηρίζει ως «ένα μικρό, σπάνια χρησιμοποιούμενο δωμάτιο που δεν το βλέπουν οι περισσότεροι επισκέπτες».\

Σύμφωνα με το CNN μάλιστα, το δωμάτιο χρησιμοποιείται κυρίως για την αποθήκευση τραπεζομάντηλων και επίπλων, ενώ επικαλούμενο πολλούς μάρτυρες, αναφέρει ότι τα πορτρέτα των προκατόχων του Τραμπ αφαιρέθηκαν για να δώσουν τη θέση τους στα δύο Ρεπουμπλικάνων προέδρων που εκλέχθηκαν πριν από έναν αιώνα, του Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, που δολοφονήθηκε το 1901, και του Θίοντορ Ρούσβελτ, που τον διαδέχθηκε.

Υπόψιν πως στο Λευκό Οίκο η παράδοση θέλει οι πίνακες με τα πορτρέτα των πλέον πρόσφατων Αμερικανών προέδρων είναι τα πιο εμφανή στους επισκέπτες σε επίσημες εκδηλώσεις. Αυτό συνέβη στις 8 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Να σημειωθεί πως το πορτρέτο του προκατόχου του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει φιλοτεχνηθεί ακόμα και προβλέπεται να αποκαλυφθεί κατά την διάρκεια της θητείας του σημερινού προέδρου.