Από Δευτέρα ανοίγουν τα φροντιστήρια για την Γ' Λυκείου - Καταργούνται τα ραντεβού στο λιανεμπόριο από τις 15/5

Από Δευτέρα ανοίγουν τα φροντιστήρια για την Γ' Λυκείου - Καταργούνται τα ραντεβού στο λιανεμπόριο από τις 15/5

Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Παράλληλα, από τις 15 του μήνα καταργούνται τα ραντεβού των πολιτών για ψώνια στα εμπορικά καταστήματα, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις και για την λειτουργία των οργανωμένων πλαζ.

Όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. «Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου,

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δεν εξετάζεται προς το παρόν να καταργηθεί η τρίωρη παραμονή στο κατάστημα, καθεστώς ωστόσο που μπορεί να αλλάξει εντός 15 ημερών εφόσον προχωράει ο εμβολιασμός, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 23.00 στα καταστήματα εστίασης δε θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο Τουρισμός πιθανότατα να αλλάξει. 

Αναφορικά με το θέμα των γυμναστηρίων ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως θα τεθεί στο τραπέζι τις επόμενες ημέρες, ωστόσο σε πρώτη φάση θα συζητηθούν τα μετρά ενίσχυσης του κλάδου.