Αντιδράσεις βρετανικών ΜΜΕ για αποφυλάκιση βιαστή στην Κέρκυρα

Αντιδράσεις βρετανικών ΜΜΕ για αποφυλάκιση βιαστή στην Κέρκυρα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα βρετανικά ΜΜΕ η είδηση της πρόωρης αποφυλάκισης ενός κατά συρροή βιαστή τουριστριών στην Κέρκυρα, που είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια φυλάκιση αλλά βγήκε, όπως ο ίδιος δήλωσε, κάνοντας χρήση διάταξης του νέου ποινικού κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η βρετανική Express και η Sun, σε εκτενή ρεπορτάζ τους αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης, τη δράση του τότε καταδικασθέντα αλλά και στις μαρτυρίες των Βρετανίδων γυναικών που έπεσαν θύματά του. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μετά την απελευθέρωσή του είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από το νησί.

Όπως αναφέρουν η Express και η Sun ο δράστης των επιθέσεων σε τουρίστριες, το 2012 καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι τότε σε βιαστή καθώς είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα. Κατά τα δημοσιεύματα, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις.

Δημοσιογράφος της Express συνάντησε το δράστη ο οποίος στην ερώτηση πώς κατάφερε να αποφυλακιστεί τόσο πρόωρα απάντησε: «βγήκα έξω λόγω νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης».