Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου στους 30 -59 ετών
Κορονοϊός

Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου στους 30 -59 ετών

Διαθέσιμη είναι η πλατφόρμα για τη 4η δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας άνω των 30 ετών, καθώς τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα, με την Επιτροπή να απευθύνει «ισχυρή σύσταση» και για τους πολίτες άνω των 60 ετών, για τους οποίους υπάρχουν δεδομένα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν».

Ο καθορισμός ραντεβού μπορεί να γίνει:

- Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/, με τη χρήση των κωδικών TAXISNET

- Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.

- Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.