Ανοίγουν από Δευτέρα γυμναστήρια, χώροι δεξιώσεων, κέντρα αισθητικής - Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί

Ανοίγουν από Δευτέρα γυμναστήρια, χώροι δεξιώσεων, κέντρα αισθητικής - Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων, χώρων δεξιώσεων και κέντρων αισθητικής εισηγείται στην κυβέρνηση, η Επιτροπή Ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες. Σε ό,τι αφορά τα γυμναστήρια το άνοιγμα θα γίνει με ένα self test την εβδομάδα για εργαζόμενους και αθλούμενους και με υποχρεωτική τη χρήση διπλής μάσκας η μάσκας αυξημένης προστασίας.

Για τα κέντρα αισθητικής και τους χώρους δεξιώσεων προβλέπεται η κατάργηση του ανώτατου ορίου των 100 ατόμων. Αυξάνεται το επιτρεπόμενο όριο ατόμων στα καταστήματα, ενώ από τις 15 Ιουνίου καταργείται και το αντίστοιχο όριο του 50% στις λαϊκές αγορές και στις εκκλησίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η επιστροφή της μουσικής σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η εισήγηση για το άνοιγμα των γυμναστηρίων συνοδεύεται με την υποχρέωση τήρησης όλων των πρωτοκόλλων ασφάλειας μη διάδοσης του κορονοϊού που ισχύουν (αποστάσεις και μετρά υγιεινής).

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας αθλούμενος ανά 10 τ.μ., τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά και ο κλιματισμός, καθώς και τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά.

Παράλληλα, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει, ότι στο λιανεμπόριο θα επιτρέπεται 1 ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο και ότι από 15 Ιουνίου καταργείται το 50% στις λαϊκές αγορές και στις εκκλησίες, στις οποίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 15 τ.μ. 

Για τους χώρους δεξιώσεων οι λοιμωξιολόγοι αποφάνθηκαν ότι πρέπει να λειτουργήσουν όπως και οι χώροι εστίασης δηλαδή με αναλογία πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και χωρίς μουσική όπως ακριβώς ισχύει για τα εστιατόρια και τα καφέ. Έτσι καταργείται το ανώτατο όριο των 100 ατόμων σε δεξίωσης γάμου η βάφτιση, αφού πλέον τα άτομα είναι συνάρτηση των τετραγωνικών του χώρου.

Ένα άλλο ζήτημα είναι αν θα επιτραπεί η μουσική στην εστίαση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο σε συνέντευξή του στην Bild να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτραπεί από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πώς θα βιώσει ένας Γερμανός τουρίστας την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00.30 και την έλλειψη μουσικής στην εστίαση, επισκεπτόμενος τη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Καταρχάς, έχουμε έναν οδικό χάρτη, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται. Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό.

Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες. Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό. Υπάρχει ένας απλός λόγος. Όταν ακούγεται μουσική, ο κόσμος μιλάει πιο δυνατά. Θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι και αναμένω επίσης πως το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί. Επομένως, θα έλεγα ότι κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι».