Aνοίγει ο δρόμος για Εθνική Συνδιάσκεψη στη ΝΔ

Aνοίγει ο δρόμος για Εθνική Συνδιάσκεψη στη ΝΔ

Του Απόστολου Χονδρόπουλου

Aνοίγει ο δρόμος για διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ πριν από τις κάλπες της 22ης Νοεμβρίου, καθώς οι τέσσερις υποψήφιοι δηλώνουν πλέον θετικοί, αλλά διεκδικεί καθένας εξ αυτών να πιστωθεί την εξέλιξη ως αποτέλεσμα των δικών προτάσεων, πιέσεων και πρωτοβουλιών. Την τελευταία πρωτοβουλία στο ζήτημα αυτό, που έχει προκαλέσει όλο αυτό το διάστημα έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνυποψηφίων, ανέλαβε σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζητώντας με επιστολή του προς τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση Συνδιάσκεψης την επόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου.  Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από την έναρξη της προεκλογικής κούρσας τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, που εκτιμά ότι μπορούν πλέον να ενσωματωθούν στο πλαίσιο της Εθνικής.

Την τοποθέτηση Τζιτζικώστα χαιρέτησε άμεσα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκλαμβάνοντάς την ως καθυστερημένη έστω συμφωνία με τη δική του αρχική πρόταση για δύο Συνδιασκέψεις. «Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις στις οποίες, με βάση το καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη. Έστω και με καθυστέρηση χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε να αναληφθεί από τον γραμματέα της ΝΔ η πρωτοβουλία να κληθούν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων για να καθορίσουν τα τεχνικά θέματα και της λεπτομέρειες της Συνδιάσκεψης.

Θετικός εμφανίζεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεργάτες του οποίου υπενθυμίζουν πως ήταν εκείνος που έβαλε πρώτος και επέμεινε στο θέμα της αναγκαιότητας διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου, τόσο με τη μορφή τηλεμαχίας, όσο και παρουσίασης των θέσεων των τεσσάρων συνυποψηφίων ενώπιον κομματικού ακροατηρίου. Σημειώνουν πάντως ότι η πλευρά Μητσοτάκη επιμένει να είναι αυτός ο διάλογος ανοιχτός στα Μέσα Ενημέρωσης.

Θετική αναμένεται η τοποθέτηση και του Άδωνι Γεωργιάδη, που θα αναφερθεί στο ζήτημα αυτό στο πλαίσιο της αποψινής ομιλίας του στον Πειραιά. Συνεργάτες του πάντως υπενθυμίζουν και από τη δική τους πλευρά ότι ο κ. Γεωργιάδης όχι μόνο επέμενε από την αρχή στο αίτημα για δημόσιο διάλογο, αλλά  είχε ζητήσει τη διεξαγωγή του και με επιστολές που έχει απευθύνει τόσο προς τον γραμματέα της ΝΔ, όσο και προς τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του, ενώ χαιρετίζουν το γεγονός ότι ο κ. Τζιτζικώστας «δέχεται επιτέλους την πρόταση Γεωργιάδη», όπως λένε χαρακτηριστικά.