Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους το Μαξίμου απέναντι στο ΔΝΤ

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους το Μαξίμου απέναντι στο ΔΝΤ

Έμμεση (και καθόλου διπλωματική) απάντηση στην επιστολή της Christine Lagarde δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το οποίο αν και δεν απευθύνεται προς την ίδια την κ. Lagarde, θίγει όλα όσα σχολίασε στην επιστολή της η επικεφαλής του Ταμείου.

Η ανακοίνωση τιτλοφορείται (από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού) «Η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση είναι όντως ανοησία…».

Το Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνει τις αιχμές περί στρατηγικής κωλυσιεργίας (τις οποίες η κ. Lagarde χαρακτήρισε "απλά ανοησίες"), κάνει λόγο για "εξωπραγματικές απαιτήσεις" εκτός του πλαισίου της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, ενώ απαξιώνει το αίτημα για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για τα στελέχη του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το δελτίου Τύπου από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:

«Μετά τη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο την πορεία της διαπραγμάτευσης εκδίδεται η παρακάτω ανακοίνωση:

"Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία.

Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε.

Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks"».