Αμετανόητος ο Αμβρόσιος για τους ομοφυλόφιλους παρά την καταδίκη

Αμετανόητος ο Αμβρόσιος για τους ομοφυλόφιλους παρά την καταδίκη

Επιμένει στις θέσεις του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μία μέρα αφότου ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του στη Μητρόπολη Καλαβρύτων. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως δεν έχει πει κάτι για το οποίο έχει μετανιώσει και χαρακτήρισε «παράσημο» το γεγονός ότι καταδικάστηκε για τις δηλώσεις του σχετικά με τους ομοφυλόφιλους.

 

Κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του την Κυριακή ανέφερε πως «ζητάει συγγνώμη» αν πίκρανε κάποιους. Παράλληλα, εξήγησε πως δεν το είπε για κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά «γενικά». Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη, διευκρίνισε ο Αμβρόσιος.

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας και το κηρύττουμε» εξήγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, προσθέτοντας πως «όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό, δυσαρεστούνται». «Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί», επέμεινε.

Απαντώντας μάλιστα σε παρατήρηση πως όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, και οι αμαρτωλοί, είπε: «Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε».

Υπενθυμίζεται πως ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος βάσει του αντιρατσιστικού νόμου και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. 

Ο μητροπολίτης κατέληξε στο εδώλιο του κατηγορουμένου έπειτα από μήνυση εννέα ακτιβιστών εξαιτίας του ομοφοβικού κειμένου του το οποίο είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο μετά την ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Στο εν λόγω κείμενο χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα», «μη ανθρώπους» και παρακινούσε τους οπαδούς του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.