Αφγανιστάν: 7 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα προξενεία του Πακιστάν και της Ινδίας

Αφγανιστάν: 7 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα προξενεία του Πακιστάν και της Ινδίας

Επτά μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση αυτοκτονίας που συνοδεύτηκε από πυρά κοντά στο πακιστανικό προξενείο στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας ενός καμικάζι, δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν σε ένα κτίριο, διευκρίνισαν οι αρχές, σημειώνοντας ότι η πολιορκία του κτιρίου αυτού έχει πλέον τερματιστεί και οι δύο ένοπλοι είναι νεκροί.

"Επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

"Οι δύο τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα στο κτίριο αυτό σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις μας", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πακιστανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την είδηση αυτή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση.

Ωστόσο αυτή, η οποία σημειώνεται εν μέσω των νέων προσπαθειών που γίνονται για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Ταλιμπάν, η οποία είχε παγώσει, όπως και της άμβλυνσης των εντάσεων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, φέρει κοινά στοιχεία με την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο ινδικό προξενείο στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Ούτε γι''αυτήν είχε αναληφθεί η ευθύνη από κάποια οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ