Το 7% των ραντεβού στην Ελλάδα ματαιώνονται ή αναβάλλονται
Εμβόλιο AstraZeneca

Το 7% των ραντεβού στην Ελλάδα ματαιώνονται ή αναβάλλονται

Το 93% των ραντεβού των πολιτών που πρόκειται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astra Zeneca, πραγματοποιείται κανονικά, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Υγείας, Αλεξίας Σβώλου, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το 7% των ραντεβού αυτών δεν πραγματοποιείται.

Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, είτε ματαιώνεται, γιατί ο πολίτης που πρόκειται να εμβολιαστεί δεν εμφανίζεται, είτε γίνεται αίτηση στο σύστημα για αναβολή και για εμβολιασμό σε άλλο εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό γίνεται, ανέφερε, γιατί από την ώρα που ο πολίτης μπαίνει στην πλατφόρμα για να δηλώσει τον εμβολιασμό ή θα του έρθει το μήνυμα από την άυλη συνταγογράφηση όταν απαντήσει θετικά ή θα του έρθουνε οι δύο ημερομηνίες για τον εμβολιασμό και από το διάστημα που απέχουν οι δύο δόσεις είναι πολύ εύκολο να καταλάβει ο κάθε πολίτης με ποιο εμβόλιο πρόκειται να εμβολιαστεί, καθώς τα διαστήματα αυτά διαφέρουν μεταξύ τους, εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

Αν το διάστημα είναι 21 μέρες, τότε το εμβόλιο που θα χορηγηθεί είναι της Pfizer. Εάν το διάστημα είναι μέχρι 28 μέρες, τότε πρόκειται για το εμβόλιο της Moderna, ενώ οτιδήποτε είναι άνω αυτού του διαστήματος αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.