101 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, συνολικά 1.415 - Στους 50 οι νεκροί
Κορονοϊός

101 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, συνολικά 1.415 - Στους 50 οι νεκροί

Ακόμα 81 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ηπειρωτική χώρα και 20 στο πλοίο που παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται έτσι στα 1.415. Κατά το ίδιο διάστημα έχασε τη ζωή του ακόμα ένας άνθρωπος με τον αριθμό των θυμάτων να είναι πλέον 50.

Παράλληλα, στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν ακόμα 20 νέα κρούσματα, μετά τα 20 που είχαν επιβεβαιωθεί χτες.

Κατά το ίδιο διάστημα έχασε τη ζωή του ακόμα ένας άνθρωπος με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να είναι πλέον 50. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν 72 ετη και το 94% είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 90 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη. Από αυτούς 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, οι περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλης ηλικίας, ενώ έξι ασθενείς βγήκαν απο τις ΜΕΘ. Τέλος, συνολικά έχουν πργματοποιηθεί 17.350 τεστ.

Επίσης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή του ο Σ. Τσιόδρας εξέφρασε τη θέση ότι θεωρητικά όλοι μπορεί να νοσήσουμε από τον κορονοϊό συμπληρώνοντας «αρκεί να μην νοσήσουμε όλοι μαζί».

Ιδιαίτερη στιγμή στην ενημέρωση αποτέλεσε η ονομαστική αναφορά του σε δεκάδες ονόματα ασθενών με κορονοϊό αλλά και γιατρών και νοσηλευτών που τους περιθάλπουν, μετά από την επίσκεψη του σε νοσοκομείο αναφοράς. Χαρακτηριστικά είπε «ευχόμαστε περαστικά από καρδιάς σε όλους τους ασθενείς» και εξήρε τις προσπάθειες όλων των υγειονομικών στον αγώνα για τον covid-19.

Ο κος Τσιόδρας έκανε κι ένα σχόλιο για κάποιους που υποστηρίζουν ότι ίσως να μην καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία του ΕΟΔΥ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα συμπληρώνοντας «δεν φοβούμαστε την αλήθεια, αν είχαμε περισσότερες απώλειες θα είχαν καταγραφεί».