Οι πωλήσεις της Hermes σαρώνουν τον ανταγωνισμό, σε νέο υψηλό η μετοχή
Shutterstock
Shutterstock

Οι πωλήσεις της Hermes σαρώνουν τον ανταγωνισμό, σε νέο υψηλό η μετοχή

Ο οίκος ειδών πολυτελείας Hermes θα αυξήσει τις τιμές του καθώς οι πωλήσεις του άφησαν πίσω τους ανταγωνιστές στον κλάδο, με τη μετοχή της γαλλικής εταιρείας που κατασκευάζει τις τσάντες Birkin να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό στο Παρίσι.

Ο οίκος σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές κατά 8% - 9% φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου Axel Dumas μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου.

Οι πωλήσεις του οίκου έφτασαν τα 3,36 δισ.ευρώ, αυξημένες κατά 17,5% σε σταθερές ισοτιμίες και ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν αύξηση 14% κατά μέσο όρο. Η Hermes ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει έκτακτο μέρισμα 10 ευρώ ανά μετοχή.

Ο γαλλικός όμιλος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον κλάδο με τις σταθερές επιδόσεις του, ακόμη και όταν οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες.

Ήταν μια ψυχρή ημέρα τον Οκτώβριο του 2010 στο Παρίσι όταν ο πατριάρχης του οίκου Hermes Bertrand Puech έλαβε μία αναπάντεχη κλήση στο κινητό του από τον Bernard Arnault, τον ιδρυτή της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton.

O Arnault τον ενημέρωσε oτι η LVMH είχε μαζέψει μετοχές της Hermes και οτι επρόκειτο για φιλική επένδυση. Ομως ο Puech και οι άλλοι κληρονόμοι της Hermes αντιλήφθηκαν γρήγορα τις προθέσεις του. Ο Arnault υπήρξε αδίστακτος εξαγοράζοντας μάρκες με ιστορία και ή αγορά του είχε δώσει το παρατσούκλι «ο λύκος σε κασμίρ».

Οι κληρονόμοι της Hermes απέκρουσαν τις κινήσεις του Arnault  και απέφυγαν να γίνει η Hermes άλλη μία μάρκα στο βασίλειο της LVMH.