Οι εκδηλώσεις Μαρτίου συνεχίζονται στα Public

Οι εκδηλώσεις Μαρτίου συνεχίζονται στα Public

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public στην Αθήνα, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μάριος Μάζαρης

Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς, εκδόσεις Μεταίχμιο
Δευτέρα 13/3 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Cafe Συντάγματος τον συγγραφέα Μάριο Μάζαρη στην παρουσίαση του βιβλίου του Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς.

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του, το οποίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς με δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν ήμουν δάσκαλός μου, τι θα έβλεπα σ’ εμένα. Σίγουρα δεν είχα αυτοπεποίθηση. Σίγουρα δεν μπόρεσα να δεθώ εύκολα με άλλα παιδιά - η γνωριμία μέσα στις τάξεις δεν είχε τη σημασία που της δίνουμε σήμερα. Δεν υπήρχε και η ανάγκη που υπάρχει σήμερα. Ανάγκη να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, τη μοναδικότητά μας, να αποδεχθούμε ο ένας τον άλλον, να μιλήσουμε για όσα νιώθουμε και να σεβαστούμε αυτό που νιώθουν και οι άλλοι γύρω μας. Παλιότερα, όλα αυτά δεν υπήρχαν καν στο τραπέζι ή γίνονταν χωρίς πολλές κουβέντες. Ή δεν γίνονταν καθόλου.

Τα τελευταία χρόνια η λέξη ενσυναίσθηση πηγαίνει από στόμα σε στόμα, χωρίς κανείς να τολμά να την εξηγήσει. Αυτός ο οδηγός είναι πλασμένος για να το κάνει. Δεν λέω «γραμμένος», γιατί πρωτίστως είναι βιωμένος, είναι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά και απώτερο στόχο να γνωρίσουν τους εαυτούς τους. Είχα τη χαρά να δω τα μάτια τους να λάμπουν, να απορούν που ένας δάσκαλος ενδιαφέρεται για το πώς νιώθουν, να γελάνε που γέλαγα μαζί τους ή συζητούσα ή έπαιζα, και όλα αυτά με σκοπό να τα βοηθήσω να βρουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Οι δραστηριότητες είναι δομημένες με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται. Με απλά υλικά, χρηστικά και καθημερινά, με εύκολες οδηγίες, χωρισμένες σε τρία μέρη: τη δράση όπως θα μπορούσε να εξελιχθεί-δουλευτεί στο νηπιαγωγείο ή στις μικρές τάξεις του δημοτικού (α’, β’ και γ’), πώς θα μπορούσε να δώσει μία έξτρα δόση στις μεγάλες τάξεις του δημοτικού (δ’, ε’ και στ’) και πώς θα μπορούσε να γίνει μέρος και της καθημερινότητας ενός παιδιού στο σπίτι.

Είτε είστε δάσκαλος, δασκάλα, γονέας ή φροντιστής, σας καλώ να ζήσετε μαζί με τα παιδιά τις μοναδικές αυτές στιγμές που κάθε σελίδα περιγράφει. Η γνωριμία με τον εαυτό μας δεν μπορεί να περιμένει να μεγαλώσουμε, ούτε να δώσουμε ραντεβού για να γίνει. Είναι μια διαρκής αναζήτηση, ένα διαρκές παιχνίδι, ένας ασταμάτητος τρόπος να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας.

Και αυτό το βιβλίο είναι ένας κόσμος. Ο κόσμος που μπορείς. 

Μαρία Χατζηστεφανή

Πώς να πετύχεις σε 24 ώρες, εκδόσεις Κλειδάριθμος
Τρίτη 14/3 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

Την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Café Συντάγματος τη συγγραφέα Μαρία Χατζηστεφανή στην παρουσίαση του βιβλίου της Πως να πετύχεις σε 24 ώρες.

Θα μιλήσουν οι:

Χρήστος Τσούνης, βραβευμένος επιχειρηματίας, συγγραφέας & youtuber και θα διαβάσει αποσπάσματα η ηθοποιός Λίλη Τσεσμετζόγλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Αυτό το βιβλίο δεν είναι οδηγός για τη δημιουργία µμιας επιχείρησης. Είναι η προσωπική µου ιστορία, η ιστορία µμιας κοπέλας που ακολούθησε τα όνειρά της… Δεν γεννιέσαι επιχειρηµατίας. Είναι µια δεξιότητα που μαθαίνεις στην πορεία.

Θέλω να σου αφηγηθώ την ιστορία µου, πώς έφτασα εδώ που βρίσκομαι τώρα. Δεν ήξερα από την αρχή τι ήθελα να κάνω, άλλαξα τρεις φορές επαγγελματική πορεία πριν δημιουργήσω τη δική µου επιχείρηση, και μάλιστα µε απέλυσαν από την τελευταία µου δουλειά. Έχω κάνει πολλά λάθη, έχω πάρει πολλά ρίσκα και στην πορεία σημείωσα μικρές µα και µερικές µμεγαλύτερες επιτυχίες. Πάντα προστρέχω στις ιστορίες των δυνατών, επιτυχηµένων γυναικών και εμπνέομαι από το ταξίδι τους. Θέλω να σου προσφέρω ακριβώς το ίδιο. Να σε εμπνεύσω, να σου δείξω τον δρόµο και να µοιραστώ µαζί σου µε ποιον τρόπο ξεπέρασα τα εμπόδια και τις προκλήσεις, έχοντας πάντα το βλέµµα µου καρφωμένο στην µπάλα. Θέλω να σε κινητοποιήσω για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να συνεχίσεις την πορεία σου, ακόµα κι αν όλα είναι εναντίον σου, και να σου δείξω πώς να πιστεύεις στον εαυτό σου, ακόµα κι αν δεν πιστεύει κανένας άλλος σ’ εσένα.»

Βασιλική Μαρκάκη & Ζήνωνας Ζαμπακίδης 

Τα πρόσωπα της επανάστασης, εκδόσεις Ψυχογιός
Σάββατο 18/3 στις 12:00 | Public Golden Hall

Για παιδιά από 7 ετών

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 12:00 φιλοξενούμε στο Public Golden Hall τους συγγραφείς Βασιλική Μαρκάκη & Ζήνωνα Ζαμπακίδη στην παρουσίαση του βιβλίου τους Τα πρόσωπα της επανάστασης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ποια ήταν η πρώτη κατάσκοπος στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας; Το όνομα ποιου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης έχει δοθεί σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι; Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ελληνικού κράτους. Ωστόσο, πόσα γνωρίζουμε για τις ζωές των ανθρώπων που υποστήριξαν τον Αγώνα ή ανέπτυξαν σημαντική δράση σε αυτόν;

Στο βιβλίο Τα Πρόσωπα της Επανάστασης του 1821 πενήντα άνθρωποι, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί, αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τις ιστορίες τους, δίνοντας μια ανθρώπινη νότα στα γεγονότα της εποχής. Όλοι τους –αγωνιστές, υποστηρικτές, φιλέλληνες, αντίπαλοι, άντρες αλλά και γυναίκες– ξεχώρισαν και συνέδεσαν τη ζωή και το όνομά τους με ένα από τα κρισιμότερα γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας και έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία της Ελλάδας που γνωρίζουμε και στην οποία ζούμε σήμερα.

Βάσια Μαυράκη

Γιατί πάντα ερωτευόμαστε τον λάθος άντρα, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
Τετάρτη 22/3 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος


Την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Café Συντάγματος τη συγγραφέα Βάσια Μαυράκη στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιατί πάντα ερωτευόμαστε τον λάθος άντρα.

Θα μιλήσουν οι:

Φαίη Σκορδά, παρουσιάστρια και θεατρολόγος,

Γιάννης Βούρος, Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, 

Φωτεινή Κουτσούκου, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια.

Συμμετέχουν οι αστρολόγοι:

Βάσια Κόντη και Νόνα Βουδούρη, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Έφη Μπούνα, ειδική γραμματέας της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αυτό το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, αγαπημένη/-ε μου αναγνώστρια/-η, έχει σκοπό να σου αποκαλύψει το ερωτικό σου πεπρωμένο! Έχει σκοπό να σου ξυπνήσει όλες τις αρχέγονες ερωτικές σου μνήμες, έχει σκοπό να ξυπνήσει τις παρελθούσες εμπειρίες της Ψυχής σου και να σου φανερώσει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να τις αξιοποιήσεις σήμερα.

Είσαι ένα πλάσμα φτιαγμένο για έρωτα, αλλά κάπου στην πορεία πληγώθηκες πολύ!
Είσαι ένα πλάσμα φτιαγμένο για έρωτα, αλλά κάπου στην πορεία έκανες λανθασμένες επιλογές που σε πλήγωσαν πολύ!

Είσαι ένα πλάσμα φτιαγμένο για έρωτα, αλλά κάπου στην πορεία του Βόρειου Δεσμού σου ξέχασες τι έζησες στον Νότιο Δεσμό σου!

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που θα γίνει ο αγαπημένος σου ερωτικός Καρμικός οδηγός, θα βρεις τον δρόμο και τον τρόπο να επιλέξεις το άλλο σου ΟΛΟΚΛΗΡΟ! Τον δικό σου άνθρωπο. 

Τον άνθρωπο αυτόν τον έχεις συναντήσει πολλές φορές στη ζωή σου, μέσα σε κύκλους που ανοίγουν και κλείνουν σε κάθε νέα ενσάρκωση που υπηρετείς. Γι’ αυτό, σου φαίνεται γνωστός. Γιατί τη Μνήμη που εσύ δεν έχεις την έχει η Ψυχή σου που ταξιδεύει άναρχα και άχρονα μέσα στους αιώνες. Αυτή η Ψυχή που σε καθιστά αθάνατη/-ο. Αυτή η Ψυχή που ανασύρει κάθε φορά από τη στέρνα της Μνήμης ολόκληρης της ανθρωπότητας, από τον πρώτο άνθρωπο που γεννήθηκε σε αυτή τη Γη μέχρι τον τελευταίο που γεννήθηκε μόλις τώρα, αυτή τη στιγμή που εσύ διαβάζεις το δικό μου βιβλίο.

Σπύρος Πετρουλάκης

Η κληρονομιά, εκδόσεις Μίνωας
Δευτέρα 27/3 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Café Συντάγματος τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη που έχει αγαπηθεί από το κοινό, θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα Η κληρονομιά!

Ομιλητές: 

Νάνσυ Ζαμπέτογλου, δημοσιογράφος

Θανάσης Αναγνωστόπουλος, δημοσιογράφος

Αφήγηση:

Μαρία Τζομπανάκη, ηθοποιός 

Μουσική: 

Δημήτρης Μπάσης, τραγούδι 

Θανάσης Βασιλόπουλος, σόλο κλαρίνο 

Νίκος Τερζής, συνθέτης 

Νίκος Σταυρόπουλος, μπουζούκι

Τάσος Ζαφειρίου, κιθάρα