Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζεται η ανάπτυξη το 2024 - Θωρακισμένοι έναντι του ανταγωνισμού

Μ. Τσαμάζ (ΟΤΕ): Συνεχίζεται η ανάπτυξη το 2024 - Θωρακισμένοι έναντι του ανταγωνισμού

Το 2024 θα είναι άλλο ένα συναρπαστικό έτος ανέφερε ο CEO του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου στους αναλυτές, υπονοώντας ότι θα συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του. Ο ίδιος ξεκινώντας την παρουσίαση χαρακτήρισε το 2023 ως έτος - έκπληξη για πολλούς, όχι όμως για τον όμιλο. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε, «ο όμιλος ΟΤΕ είναι και θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον καλά εξοπλισμένος στο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση ή αλλαγή, αλλά και οποιονδήποτε ανταγωνιστή έρθει στην αγορά τηλεπικοινωνιών», απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα «σενάρια» περί αποεπένδυσης της BC Partners από τη Nova. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει τις κινήσεις του ανταγωνισμού, ούτε να εκφέρει άποψη για εικασίες σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Σε ό,τι αφορά τη μερισματική πολιτική, η οποία για τη χρήση 2023 θα είναι αυξημένη κατά 23%, στα 0,71 ευρώ ο κ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «τα προηγούμενα χρόνια λόγω των αυξημένων επενδύσεων παρατηρήθηκε μια συμπίεση στο μέρισμα. Από τη χρήση 2023 η πολιτική αυτή αλλάζει και το μέρισμα θα είναι αυξημένο». 

Για  την πορεία του ομίλου ΟΤΕ ο Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε ότι το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι η ποιότητα των υποδομών. «Καθώς στη χρήση 2023 άρχισε να διαμορφώνεται ένα νέο κλίμα έντονου ανταγωνισμού, ο όμιλος σταδιακά, λόγω της καλής πορείας της δραστηριότητας της τηλεόρασης, αλλά και των ασύρματων επικοινωνιών, κατάφερε τρίμηνο με τρίμηνο, να φθάσει στα σημερινά αποτελέσματα» επεσήμανε ο CEO του ΟΤΕ. 

Αν κοιτάξουμε το παρελθόν, ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ, από το 2010 μέχρι σήμερα, ως «όμιλος είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια πολλαπλές προκλήσεις- δημοσιονομική κρίση, πόλεμο τιμών κλπ. Μέσα από αυτές τις αντιξοότητες, αποδείχθηκε ότι ο όμιλος είναι ικανός όχι μόνο να διαχειριστεί αλλά να διατηρήσει την ηγετική του θέση και να αυξήσει την απόσταση που τον χωρίζει από τους ανταγωνιστές, 

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα στη Ρουμανία, ο Μιχάλης Τσαμάζ επανέλαβε ότι βρίσκονται  σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο πώλησης της 100% θυγατρικής του ομίλου, Telekom Romania Mobile (TKRM).

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τιην πορεία των επενδύσεων για το 2024, ο Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε ότι «θα ανέλθουν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2023, δηλαδή από 610 ως  620 εκατ.ευρώ, καθώς η ανάπτυξη των υποδομών συνεχίζεται. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν σε περίπου 470 εκατ. ευρώ αντανακλώντας υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023, που επηρεάστηκε θετικά από μία πίστωση φόρου».