«Κερδισμένος» ο χρυσός από την τραπεζική κρίση - Στο +1,5%
Shutterstock
Shutterstock

«Κερδισμένος» ο χρυσός από την τραπεζική κρίση - Στο +1,5%

Κερδισμένος φαίνεται να είναι ο χρυσός από την κατάρρευση των Silicon Valey Bank και Signature Bank, με την τιμή του να κινείται αυτή τη στιγμή ανοδικά 1,50% στα 1.895 δολάρια ανά ουγγιά.

Παράλληλα, το ασήμι κερδίζει 2,77%, η πλατίνα 1,28% και το παλλάδιο 2,25%. Απώλειες καταγράφει μόνο ο χαλκός, με πτώση 0,68%.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο χρυσός κέρδισε 2% αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν την Silicon Valley Bank (SVB), η οποία είναι επικεντρωμένη στις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν και την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι ο χρυσός παραμένει ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο καθώς είναι σε θέση να επωφεληθεί από την αβεβαιότητα της αγοράς. Επίσης, οι συμμετέχοντες στην αγορά που τιμολογούν τις προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων ανεβάζουν τον χρυσό», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού με μηδενική απόδοση.

Μετά την κατάρρευση της SVB, οι έμποροι αναμένουν πλέον ότι η Fed δεν θα αυξήσει πλέον τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, σε αντίθεση με την πιθανότητα 70% πριν από το γεγονός. Οι μειώσεις των επιτοκίων έχουν επίσης πλέον τιμολογηθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Διαβάστε ακόμα

Aνεβάζει στροφές ο χρυσός