Σάμος: Ένταση και συλλήψεις στη δομή μεταναστών - Φώναζαν συνθήματα υπέρ της Γάζας
Twitter/ Babak Taghvaee - The Crisis Watch
Twitter/ Babak Taghvaee - The Crisis Watch

Σάμος: Ένταση και συλλήψεις στη δομή μεταναστών - Φώναζαν συνθήματα υπέρ της Γάζας

Επεισόδια εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη δομή της Σάμου, καθώς Αραβόφωνοι μετανάστες φώναζαν υπέρ της Γάζας με την αστυνομία να κάνει πέντε συλλήψεις.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, στην ΚΕΔ του νησιού, όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 4.500 άτομα, περίπου 700 Αραβόφωνοι ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης αλλά η κατάσταση εκτραχύνθηκε με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες πέντε άτομα - αλλοδαποί, «που ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών περιστατικών στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο.»

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Στο μεταξύ, εδώ και μία εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων και εντάσεων και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν μετακινηθεί διμοιρίες των ΜΑΤ σε Κω, Λέρο και Σάμο για αντιμετώπιση ταραχών.