Πάτρα: Έκαψαν τρία οχήματα σε πιλοτή πολυκατοικίας -Tρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από διαμερίσματα

Πάτρα: Έκαψαν τρία οχήματα σε πιλοτή πολυκατοικίας -Tρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από διαμερίσματα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πάτρα, όταν φωτιά ξέσπασε σε οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην πιλοτή πολυκατοικίας στην οδό Ηλείας, κάτω από την Πλατεία Ομονοίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα, με την πυρκαγιά να ξεκινά από μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και να επεκτείνεται μέσα σε λίγα λεπτά σε δύο ακόμη οχήματα, τα οποία βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, σύμφωνα με το τοπικό μέσο flamis.gr.

Η ένταση της φωτιάς ήταν τέτοια, ώστε οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, προκαλώντας αναστάτωση στους ενοίκους και στους κατοίκους της περιοχής.

Τρία άτομα –δύο ηλικιωμένοι και ένας ασθενής– απομακρύνθηκαν από το κτίριο και μεταφέρθηκαν στα ασθενοφόρα που είχαν σπεύσει στο σημείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ πυροσβέστες με τη χρήση σκάλας έλεγξαν διαμερίσματα στους δύο ορόφους της πολυκατοικίας, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη γειτονιά, καθώς αρκετοί κάτοικοι ξύπνησαν έντρομοι από ήχους εκρήξεων.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας: «Είδα ένα αυτοκίνητο να κάνει βόλτες στο οικοδομικό τετράγωνο και μετά ακούστηκε η έκρηξη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανό εμπρησμό, με τις αρχές να αναζητούν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.