Φωτιά στην Περαία Θεσσαλονίκης, ήχησε το 112
Eurokinissi
Eurokinissi

Φωτιά στην Περαία Θεσσαλονίκης, ήχησε το 112

Συναγερμός σήμανες στο στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 18:00 σε αγροτική έκταση στην περιοχή Περαία Θεσσαλονίκης με το 112 να χτυπάει στα κινητά των κατοίκων για ετοιμότητα.  

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 9 πυροσβεστικά οχήματα. Παράλληλα, υδροφόρες του Δήμου Θέρμης συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Κοντά στην πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στις 18:22 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στην περιοχή Όσιας Ξένης Θεσσαλονίκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας.

Η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3)

Στο σημείο έχει μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.