Αγ. Βαρβάρα: Επιχείρηση του ελληνικού FBI στις εργατικές κατοικίες - Πάνω από 10 προσαγωγές
Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αγ. Βαρβάρα: Επιχείρηση του ελληνικού FBI στις εργατικές κατοικίες - Πάνω από 10 προσαγωγές

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (16/05) έφοδο στις εργατικές πολυκατοικίες επί της οδού Βουτένης στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, διεξάγοντας έρευνα για ναρκωτικά.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είχαν περιέλθει πληροφορίες στη Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε μεγάλη και διαρκής δραστηριότητα διακίνησης ναρκωτικών στο συγκεκριμένο σημείο και η επιχείρηση έγινε με σκοπό τον εντοπισμό μελών κυκλώματος που διακινεί ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν βρεθεί δύο σάκοι με χρήματα και ποσότητες ναρκωτικών και έχουν γίνει πάνω από 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 8 αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Ειδικότερα, σε τρία από τα τέσσερα διαμερίσματα που εισήλθαν οι αστυνομικές δυνάμεις εντοπίστηκαν διάφορες ναρκωτικές ουσίες. Στο τέταρτο διαμέρισμα εντοπίστηκαν δύο σάκοι με δύο μεγάλες σακούλες, γεμάτες δεσμίδες από μετρητά.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι Ρομά, ενώ ένα χαρακτηριστικό της δυσκολίας που είχε η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν ισχυρότατες δυνάμεις – συμμετείχαν ακόμα και ΜΑΤ και ΟΠΚΕ – είναι ότι όταν προσπάθησαν να μπουν στα διαμερίσματα η αστυνομία, συνάντησαν μασίφ σιδερένιες πόρτες, οι οποίες άνοιγαν μόνο προς τα έξω με κοιλοδοκούς που εμπόδιζαν την είσοδό τους στα διαμερίσματα, ώστε να βρουν χρόνο οι κατηγορούμενοι να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τις ναρκωτικές ουσίες μέσω της αποχέτευσης.

Η έρευνα συνεχίζεται στα κεντρικά της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.