Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί

Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί

H γερμανική εταιρεία Volocopter συγκέντρωσε 200 εκατ. ευρώ επιπλέον κεφάλαια, κίνηση που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της να γίνει η πρώτη εταιρεία ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, που θα ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις.

Στους νέους επενδυτές συμπεριλαμβάνονται η ιταλική εταιρεία υποδομών Atlantia, η εταιρεία κατασκευής ελαστικών Continental, η NTT, η Avala Capital, καθώς και BlackRock. Σημειώνεται ότι στην Volocopter, έχουν τοποθετηθεί ήδη οι αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και Geely Automobile Holdings Limited, η εταιρεία logistics DB Schenker και ένα venture capital της κατασκευάστριας chip Intel.

Η Volocopter σκοπεύει να ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητες της στη Σιγκαπούρη έως το 2023, με εισιτήρια για 15λεπτες τουριστικές πτήσεις να πωλούνται ήδη προς 300 ευρώ.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων πραγματοποιείται εν μέσω μιας έντονης επενδυτικής δραστηριότητας στον αναπτυσσόμενο τομέα των ιπτάμενων ταξί, καθώς πολλές εταιρείες αγωνίζονται να λανσάρουν νέες τεχνολογίες στην αγορά.

Η Volocopter, η οποία έχει συγκεντρώσει συνολικά 322 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ότι η νέα χρηματοδότηση θα «παγιώσει» τη θέση της στις αστικές αεροπορικές μετακινήσεις, βοηθώντας το αεροσκάφος  της VoloCity να λάβει πιστοποίηση και να επιταχύνει την έναρξη εμπορικών δρομολογίων.

Το μοντέλο δύο θέσεων, που τροφοδοτείται από πολλαπλούς ηλεκτρικούς ρότορες, πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη δοκιμή το 2011 και έκτοτε ολοκλήρωσε περισσότερες από 1.000 πτήσεις.