Virgin Atlantic: Κοντά σε συμφωνία πώλησης αεροσκαφών έναντι 230 εκατ. δολαρίων

Virgin Atlantic: Κοντά σε συμφωνία πώλησης αεροσκαφών έναντι 230 εκατ. δολαρίων

Η Virgin Atlantic, η αεροπορική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία, βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας για την πώλησης δύο αεροσκαφών έναντι 230 εκατ. δολαρίων, κάτι που θα της επιτρέψει την αποπληρωμή ενός δανείου που έλαβε στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσής της το προηγούμενο έτος.

Οι περιορισμοί λόγω του Covid-19 επηρέασαν σημαντικά τα επίπεδα μετακινήσεων στα βασικά δρομολόγια της Virgin Atlantic μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2020, βυθίζοντας τα έσοδα της εταιρείας. Προκειμένου να επιβιώσει, ο αερομεταφορέας απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 10.000 υπαλλήλους του και προχώρησε σε ανακεφαλαιοποίηση τον Σεπτέμβριο.

Η τελευταία φάση αυτού του σχεδίου είναι η πώληση δύο αεροσκαφών που, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτή την εβδομάδα και θα ενισχύσει την αεροπορική εταιρεία με 230 εκατ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης η Virgin, της οποίας το 51% ελέγχει ο όμιλος Virgin Group του Ρίτσαρντ Μπράνσον και το 49% η αμερικανική Delta Air Lines Inc, έχει στραφεί μόνο σε μεταφορές εμπορευμάτων προκειμένου να ενισχύσει τα οικονομικά της, και τα ετήσια έσοδα σε αυτόν τον τομέα του ομίλου παρουσιάζουν αύξηση κατά 49%.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η αεροπορική εταιρεία δηλώνει ότι εκτιμά πως θα υπάρξει σταδιακή επιστροφή της ζήτησης για ταξίδια το 2021, ενώ θα εκτελεί περίπου το 30% των κανονικών της πτήσεων τον Ιανουάριο και ίσως χρειαστεί να λάβει και πρόσθετα οικονομικά μέτρα.