ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2016η
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Τζ. Ντάιμον: Το αμερικανικό όνειρο ξεθωριάζει

Τζ. Ντάιμον: Το αμερικανικό όνειρο ξεθωριάζει

Ο Τζέιμι Ντάιμον διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase παρότι είναι αισιόδοξος για την οικονομία, παραμένει ανήσυχος για τη συνεχή όξυνση των ανισοτήτων, που αφήνει πίσω διάφορες ομάδες του πληθυσμού των ΗΠΑ. 

«Το αμερικανικό όνειρο ξεθωριάζει και οι εισοδηματικές ανισότητες είναι το κύριο πρόβλημα» δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN, ο Ντάιμον ο οποίος και στο πρόσφατο σημείωμα του προς τους μετόχους της τράπεζας αναφέρθηκε στο ίδιο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της JP Morgan προειδοποίησε για τις κοινωνικές αναταραχές που οφείλονται στον ρατσισμό και τις ανισότητες. Η JPMorgan Chase όπως ανέφερε έχει δεσμευθεί να δαπανήσει περισσότερα για να βοηθήσει ανθρώπους από την Αφροαμερικανική κοινότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, αλλά και να τους χορηγήσει προσιτά στεγαστικά δάνεια. Παράλληλα προσφέρει χρηματοδότηση σε μικρές επιχειρήσεις για να επεκταθούν, ενώ επιδιώκει να προσλάβει και να καταρτίσει περισσότερα στελέχη από μειονότητες. 

Το αμερικανικό όνειρο, συνεχίζει, έχει ξεφτίσει και λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στις ΗΠΑ σε βασικές υποδομές, στο σύστημα εκπαίδευσης και το σύστημα υγείας. «Πρέπει να διορθώσουμε αυτές τις αδυναμίες και για να το κάνουμε πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά» υπογράμμισε.

Τέλος, ότι η έξοδος από την πανδημία συνοδεύεται από ευφορία, ενώ τόσοι οι ισολογισμοί των επιχειρήσεων όσο και οι αποταμιεύσεις των πολιτών μπορούν να εγγυηθούν επενδύσεις και κατανάλωση που θα στηρίξουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.