Total: Πτώση των κερδών κατά 66% για το 2020

Total: Πτώση των κερδών κατά 66% για το 2020

Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Total σημείωσε μεγάλη μείωση των κερδών της για ολόκληρο το 2020, μετά από μια ταραχώδη χρονιά κατά την οποία οι τιμές πετρελαίου κατέρρευσαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη για το σύνολο του 2020 ανήλθαν στα 4,06 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 3,86 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv. Πρόκειται για πτώση 66% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τα 11,8 δισ. δισ. δολάρια του 2019.

Την ίδια ώρα όμως, η Total σημείωσε αυξημένα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,1 δισ. δολάρια.

"Ο Όμιλος αντιμετωπίζει εξαιρετικές περιστάσεις: Την κρίση στην υγεία λόγω Covid-19 η οποία επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και δημιουργεί τεράστιες αβεβαιότητες και την κρίση στην αγορά πετρελαίου, με την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου από τον Μάρτιο του 2020", δήλωσε σε γραπτή δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Total Πάτρικ Πουγιάν.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος ανακοίνωσε ότι έχει θέσει έναν νέο στόχο εξοικονομήσεων και θα προχωρήσει σε μείωση τόσο των επενδυτικών στόχων όσο και των στόχων παραγωγής αργού. 

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου δέχτηκε βαρύ πλήγμα πέρυσι, καθώς η πανδημία επέφερε ιστορικό σοκ στη ζήτηση, πτώση των τιμών και δεκάδες χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.