Το 4-6% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εξαγοράζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Το 4-6% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εξαγοράζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ποσοστό μεταξύ 4% έως 6% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής εξαγοράζει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης επενδύοντας κεφάλαια σε μια εταιρεία με ηγετική θέση στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Η είσοδος Μαρινάκη στην Τέρνα Ενεργειακή έρχεται σε μια περίοδο ευρύτερων ανακατατάξεων στον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο, με το βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργο Περιστέρη να έχει ήδη αποκτήσει τον έλεγχο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τη Reggeborgh, μειώνοντας παράλληλα ελαφρώς το μερίδιό του στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, την οποία ωστόσο θα συνεχίσει να ελέγχει με πάνω από 50% μέσω της προσωπικής συμμετοχής του και της συμμετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ο εφοπλιστής είναι διατεθειμένος να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια της τάξης των 80-90 εκατ. ευρώ στην εταιρεία η οποία σήμερα ελέγχεται κατά 37,30% από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  και κατά 14,68% από τον ίδιο τον Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος παράλληλα έχει αποκτήσει συνολικά το 27,16% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τη Reggeborgh να αναζητά αγοραστή για το 8,52% και την Latsco Hellenic Holding να έχει ήδη εξαγοράσει ποσοστό 7,60%.