Tesla: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με ρεκόρ παραδόσεων στο β' τρίμηνο

Tesla: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με ρεκόρ παραδόσεων στο β' τρίμηνο

Με τις πωλήσεις και τα κέρδη της να ξεπερνούν άνετα τις εκτιμήσεις της αγοράς ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ο τεχνολογικός κολοσσός του Έλον Μασκ, η Tesla, έχοντας καταγράψει παράλληλα ιστορικό υψηλό παραδόσεων.

Ειδικότερα, στα βασικά της μεγέθη για το β' τρίμηνο, η Tesla παρουσίασε έσοδα 11,96 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα 6,04 δισ. κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι, την ώρα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν να κυμανθούν στα 11,37 δισ.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,45 δολάρια από τα 44 σεντς πέρυσι και έναντι εκτιμήσεων για 97 σεντς.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός κολοσσός είδε για πρώτη φορά τα καθαρά κέρδη τριμήνου να ξεπερνούν τα 1 δισ. δολάρια, έναντι των 104 εκατ. δολαρίων που ήταν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε θεαματικά στον κλάδο αυτοκινήτων, φτάνοντας στο 28,4% - το υψηλότερο που έχει εμφανίσει στα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

Επίσης, παρά τις ελλείψεις ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά το ίδιο διάστημα η Tesla κατέγραψε ρεκόρ παραγγελιών με 201.250 οχήματα ενώ συνολικά κατασκεύασε 206.421, με τα εν λόγω μεγέθη να είναι υπερδιπλάσια από τα αντίστοιχα ένα χρόνο πριν.

Σε αυτά τα πλαίσια, η εταιρεία επιβεβαίωσε το guidance για την πρόβλεψη των παραγγελιών, δηλώνοντας ότι αναμένει να επιτευχθεί ο στόχος μέσης ετήσιας αύξησης κατά 50% σε περίοδο πολλών ετών.