Tesla: Στο Golden Hall ο πρώτος σταθμός φόρτισης -  Έρχεται επέκταση στην Ελλάδα

Tesla: Στο Golden Hall ο πρώτος σταθμός φόρτισης - Έρχεται επέκταση στην Ελλάδα

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Tesla επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Liberal Markets σχετικά με την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που είχε μεταδοθεί η εταιρεία σχεδιάζει η επέκτασή της στην ελληνική αγορά να λάβει χώρα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Όπερ και εγένετο, καθώς ο πρώτος σταθμός στο Golden Hall αποτελεί πραγματικότητα, καθώς ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του.

Η εταιρεία σημειώνει πως «στόχος του συγκεκριμένου σημείου φόρτισης είναι να προσφέρει μια επιλογή φόρτισης σε όσους ταξιδεύουν προς την Αθήνα», ενώ σημειώνει πως προχωρά η κατασκευή άλλων έξι σταθμών φόρτισης στην Ελλάδα, οι οποίοι θα καλύπτουν την φόρτιση των μοντέλων Model S, Model X και Model Model 3. Xαρακτηριστικό στοιχείο των σταθμών αυτών είναι πως φορτίζουν τα αυτοκίνητα για λίγα λεπτά, δίνοντάς τους αυτονομία για πολλές ώρες.

Στην υπηρεσία του ελληνικού κοινού τίθεται και το ειδικό application της Tesla, το οποίο ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου για τα επίπεδα μπαταρίας, που μπορεί να βρει σταθμούς φόρτισης στην ελληνική επικράτεια και να διαχειρίζεται το αυτοκίνητό του από απόσταση.

Στόχος της εταιρείας του Έλον Μασκ, είναι η κατασκευή άλλων τριών σταθμών φόρτισης στη χώρα μέσα στο έτος, και άλλους τρεις μέσα στο 2022.

Mέσα στο πρώτο τρίμηνο το Service Center

O πολυεθνικός κολοσσός θα εγκαινιάσει και Service Center στη χώρα μας, κάτι που συνεπάγεται και μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο άρχισαν οι παραδόσεις αυτοκινήτων. Τα service centers περιλαμβάνουν από πωλήσεις αυτοκινήτων, service , ψηφιακές υπηρεσίες για έλεγχο των οχημάτων, καθώς επίσης και αγορά μέσω παραγγελιών και από απόσταση.

Σημειώνεται πως ο έλεγχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου Tesla μπορεί να γίνει και από απόσταση μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, ενώ το 80% του service μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτός καταστήματος για να αποφεύγεται συγχρωτισμός. Η Tesla διαθέτει service centers σε χώρες που δραστηριοποιείται όπως Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία.