ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 5 Μαρτίου η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 5 Μαρτίου η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου

Για τις 5 Μαρτίου ορίστηκε η ημερομηνία αποκοπής της επιστροφής κεφαλαίου των 0,17 ευρώ ανά μετοχή στην εταιρεία Τέρνα Ενεργειακή, σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευση που ενέκρινε την εισηγητική πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για το ανωτέρω ποσό, συνεπεία ισόποσης αύξησης και μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι όσοι μέτοχοι της επιχείρησης είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία Σ.Α.Τ. της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 (record date), ενώ ως ημερομηνία έναρξης καταβολής επιστροφής κεφαλαίου, ορίστηκε η Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Η επιστροφή κεφαλαίου θα καταβληθεί μέσω Τραπέζης η οποία θα πιστώσει τους λογαριασμούς των Χειριστών, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες η εταιρεία θα ανακοινώσει προσεχώς.

Επισημαίνεται ότι η έναρξη καταβολής επιστροφής κεφαλαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 30 του ν. 4548/2018, δεν μπορεί να γίνει πριν την παρέλευση τουλάχιστον σαράντα ημερών από την τελική εγκριτική απόφαση. Τέλος, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις προαναφερόμενες ημερομηνίες αφού πρώτα ενημερώσει έγκαιρα το Επενδυτικό Κοινό.