Tencent: «level up» στα τριμηνιαία κέρδη με ώθηση από τα online βιντεοπαιχνίδια

Tencent: «level up» στα τριμηνιαία κέρδη με ώθηση από τα online βιντεοπαιχνίδια

H μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών και κοινωνικών μέσων της Κίνας, η Tencent, ανέφερε άλμα 26% στα τριμηνιαία κέρδη της με ώθηση από αυξημένα έσοδα στα online βιντεοπαιχνίδια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις τις αγοράς.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρείας για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο ανήλθαν στα 133,76 δισ. γουάν (20,5 δισ. δολάρια), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις σε έρευνα της Refinitiv για 132,19 δισ. γουάν 

Η Tencent, που επωφελήθηκε από την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες στα online βιντεοπαιχνίδια, τόσο στην Κίνα όσο και στις διεθνείς αγορές, δήλωσε ότι τα έσοδά της μόνο σε αυτό τον κλάδο αυξήθηκαν στα 39.1 δισ. γουάν.

Επιπλέον, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν συνολικά κατά 175% στα 59,3 δισ. γουάν, κυρίως λόγω της ενίσχυσης της αξίας των εταιρειών στις οποίες η Tencent έχει επενδύσει, καθώς και από την πώληση μεριδίων.

Η Tencent αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, την ByteDance, και από το παρόμοιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης Douyin, που εισέρχονται στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι η ByteDance ξεπέρασε την προσφορά της Tencent για την εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Moonton νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που σημαίνει ότι η ByteDance μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί την Tencent στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών.