Σύντομα η Entersoft στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Σύντομα η Entersoft στην Κύρια Αγορά του ΧΑ

Εγκρίθηκε την Τρίτη 18/2 η αίτηση της Entersoft στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., με την εταιρεία να αποτελεί την πρώτη στα χρονικά μετοχή που προβιβάζεται από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Πιο αναλυτικά, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της 18/2/2020, αφού διαπίστωσε την καταρχήν συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων εισαγωγής, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του ΧΑ του συνόλου των 5.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας Entersoft. 

Βεβαίως, εκκρεμεί η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου Εισαγωγής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς των νέων μετοχών, σύμφωνα με τους όρους που ειδικότερα θα γνωστοποιηθούν από την εταιρεία και της επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του ΧΑ.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων για την εισαγωγή των μετόχων στην Κυρία Αγορά και την οριστική διαγραφή από την ΕΝ.Α. θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η «μετάβαση» από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. είναι μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής αγοράς και ασφαλώς είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος της Εναλλακτικής Αγοράς. Να γίνει «μοχλός» για την περαιτέρω ανάπτυξη των μικρών εταιρειών που φιλοξενεί. Το όλο εγχείρημα της μετάταξης αυτής, έχει αναλάβει η Euroxx ΑΧΕΠΕΥ.

Η εταιρεία Entersoft δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού για επιχειρήσεις και δημιουργήθηκε το 2002 από τους ιδρυτές και βασικούς μετόχους της Computer Logic, μιας εκ των πλέον εξειδικευμένων εταιρειών πληροφορικής στην Ελλάδα.

Έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της, το Μάιο του 2008 εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά του χρηματιστηρίου Αθηνών, στην τιμή των 2,52 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική της κεφαλαιοποίηση τότε να διαμορφώνεται στα 11,23 εκατ. ευρώ. Πλέον, η μετοχή βρίσκεται στα 7,40 ευρώ που είναι και ιστορικά υψηλά, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στα 33 εκατ. ευρώ.

Η Entersoft απασχολεί πάνω από 200 άτομα προσωπικό, έχει δραστηριοποίηση σε 21 χώρες, 480 συνεργάτες και συμβούλους και 3.500 πελάτες. Η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελληνική εταιρεία Retail Link A.E., ενώ έχει και ένα επιλεγμένο δίκτυο Πιστοποιημένων Συνεργατών, εξασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη υποδομή για ποιοτική υλοποίηση και υποστήριξη του πελατολογίου της.