Στα 140 εκατ. ευρώ η επένδυση του Πύργου στο Ελληνικό που θα στεγάσει τα γραφεία της Eurobank

Στα 140 εκατ. ευρώ η επένδυση του Πύργου στο Ελληνικό που θα στεγάσει τα γραφεία της Eurobank

Στα 140 εκατ. ευρώ θα φθάσει η επένδυση για τον εμβληματικό Πύργο στο Ελληνικό, που θα στεγάσει τα κεντρικά γραφεία της Eurobank, η οποία προχωρά σε συμφωνία με την Lamda Developments για την αγορά του ακινήτου.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα θα αποκτήσει το ακίνητο 18 στρεμμάτων εντός του οποίου θα κατασκευασθεί ο εμβληματικός Πύργος συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.  για να μεταφέρει εκεί τις περισσότερες υπηρεσίες της, όταν κτισθεί ο Πύργος υπό την επίβλεψη της εταιρίας «Ελληνικό» της Lamda Developments.

Η Eurobank και η Lamda Developments υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την αγορά του οικοπέδου και την κατασκευή του Πύργου που θα έχει ύψος άνω των 100 μέτρων. 

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο, εφόσον υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των μερών, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε 140 εκ. ευρώ.

Η Eurobank που θα μεταφέρει εκεί τα γραφεία της μετά την ανέγερση, κάνει μάλιστα λόγο και για οικονομίες κλίμακος και μείωση του λειτουργικού κόστους από τη μεταφορά αυτή. Αλλά η ουσία είναι ότι η συμφωνία βοηθά και τη Lamda να προχωρήσει ταχύτερα το έργο.

Το μνημόνιο συνεργασίας που ανακοίνωσαν τα δύο μέρη, προβλέπει ότι θα εξετάσουν την απόκτηση από την Τράπεζα Eurobank οικοπέδου (εμβαδού περίπου 18χιλ τ.μ.), χωροθετημένου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Εντός του ακινήτου, θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. υψηλό κτήριο (πύργος - tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα γραφεία της Τράπεζας. Ο πύργος γραφείων (tower) προορίζεται να αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο (landmark) της συγκεκριμένης περιοχής, και της γενικότερης ανάπτυξης του Ελληνικού. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (εφεξής η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ανακοινώνει τα εξής αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού:

Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σύναψε την 22.12.2021 Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. οικοπέδου (εμβαδού περίπου 18χιλ τ.μ.), χωροθετημένου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. υψηλό κτήριο (πύργος - tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα γραφεία της Τράπεζας.

Το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) αποτελεί μία ακόμη συμφωνία για ανάπτυξη χώρων γραφείων στο έργο του Ελληνικού. Ο πύργος γραφείων (tower) εκτιμώμενου ύψους άνω των 100μ., προορίζεται να αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο (landmark) της συγκεκριμένης περιοχής, και της γενικότερης ανάπτυξης του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ως άνω Μνημόνιο, εφόσον υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των μερών, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε €140εκ.»