Space Hellas: Υλοποιεί έργο για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας της χώρας

Space Hellas: Υλοποιεί έργο για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας της χώρας

Την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια συστήματος επικοινωνιών για την έρευνα & διάσωση και την Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας», με σκοπό να ενισχυθεί η έρευνα και η διάσωση, καθώς και τη θαλάσσια ασφάλεια, ανέθεσε στην Space Hellas, μετά από διαγωνισμό, το Λιμενικό Σώμα.

Το έργο  συγχρηματοδοτείται του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (πόροι του Ταμείου Συνοχής) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και σύμφωνα με ανακοίνωση της Space Hellas  θα προσφέρει μια λύση τελευταίας τεχνολογίας σε συνεργασία με τον κατασκευαστικό οίκο Frequentis, με σκοπό να παράσχει ένα ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας.

Ο σχεδιασμός της λύσης παρέχει ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση της ροής εργασιών, του χειρισμού της καθημερινής εργασίας των χρηστών και επιτρέπει τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Πειραιά και στον Παράκτιο Σταθμό Ραδιοεπικοινωνιών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Ασπρόπυργο.

Η ακτογραμμή της Ελλάδας εκτείνεται σε 13.000 χλμ και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή είναι υπεύθυνο για την έρευνα και διάσωση, τη θαλάσσια ασφάλεια και την επιβολή του νόμου στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων της αποφυγής της ρύπανσης των θαλάσσιων υδάτων, της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Το έργο συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνίας του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), του Κέντρου Επιχειρήσεων και του Παράκτιου Σταθμού Ραδιοεπικοινωνιών στον Ασπρόπυργο).

Κατά τη διάρκεια της εγγυημένης περιόδου λειτουργίας του συστήματος παρέχεται επίσης, οκταετής συντήρηση.

Σημειώνεται ότι το σύστημα βασίζεται στην πλατφόρμα MarTRX για τη θαλάσσια επικοινωνία και επεξεργασία πληροφοριών της Frequentis, μια ολοκληρωμένη λύση κέντρου θαλάσσιου ελέγχου επόμενης γενιάς που εξορθολογίζει όλες τις ροές επικοινωνίας και τα χρήσιμα στοιχεία σε μια συνεπή διασύνδεση χρήστη, που εμφανίζεται εύκολα στον χειριστή.

Αυτό απλοποιεί τη σύνθετη λήψη αποφάσεων, ακόμη και σε καταστάσεις υπό πίεση, καθοδηγώντας τους χειριστές μέσω καθιερωμένων ροών εργασίας, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες που πιθανότατα χρειάζονται σε κάθε στάδιο.