Σπ. Θεοδωρόπουλος στο Liberal: Ποια είναι τα πρώτα σχέδια μετά την απόκτηση της ΜΕΒΓΑΛ

Σπ. Θεοδωρόπουλος στο Liberal: Ποια είναι τα πρώτα σχέδια μετά την απόκτηση της ΜΕΒΓΑΛ

Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών που τον εμφανίζουν να αποκτά το 21% της ΜΕΒΓΑΛ προχωρά ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μέσω δήλωσής του στο Liberal Markets, σε ένα deal που έρχεται λίγες μέρες μετά τη super συμφωνία με τη Mondelez.

Όπως ο κ.Θεοδωρόπουλος δηλώνει «στόχος είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων της ΜΕΒΓΑΛ σε Ελλάδα και εξωτερικό, χωρίς να αποκλείεται και σταδιακά η είσοδος σε νέες αγορές», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και νέα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας στην αγορά.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος τονίζει πως «η ΜΕΒΓΑΛ είναι μια μεγάλη και πολλά υποσχόμενη εταιρεία με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης» και «σε συνεργασία με την οικογένεια Χατζάκου θα μεγαλώσει και άλλο»

Σημειώνεται πως η οικογένεια Χατζάκου συμφώνησε με τη CVC να αποκτήσει το 43% που κατέχει σήμερα η ΔΕΛΤΑ στη ΜΕΒΓΑΛ και μετά να μεταβιβάσει το 21% στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πρόκειται στην ουσία για την πρώτη κίνηση του δραστήριου επιχειρηματία μετά το deal της Chipita με την Mondelez, με τη συμφωνία να αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το προσεχές διάστημα. 

Η ΜΕΒΓΑΛ το 2019 κατέγραψε τζίρο 113,66 εκατ.ευρώ με σημαντική αύξηση των πωλήσεων χυμών, γιαουρτιού και τυροκομικών.Το EBITDA τοποθετείται στα 9,8 εκατ.ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων είναι κερδοφόρα στα 3,1 εκατ. ευρώ στην τελευταία χρήση που δημοσιοποιήθηκε, αυτή του 2019. Πρόκειται για μία εταιρεία που καταγράφει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με σημαντικά περιθώρια περαιτέρω μεγέθυνσης.