Richemont: Αύξηση 5% των πωλήσεων χάρη στον Cartier και την Ασία

Richemont: Αύξηση 5% των πωλήσεων χάρη στον Cartier και την Ασία

Ο όμιλος Richemont, ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων Cartier και Van Cleef & Arpels ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 5% των πωλήσεων τριμήνου, κυρίως χάρη στις ισχυρές πωλήσεις κοσμημάτων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή.

Οι πωλήσεις πολυτελών ρολογιών σημείωσαν απότομη πτώση κατά την πανδημία, ο κλάδος των κοσμημάτων όμως, με κορυφαίο τον οίκο Cartier του Richemont, είχε καλύτερες επιδόσεις, προκαλώντας και την πρόσφατη εξαγορά της αμερικανικής Tiffany από τον όμιλο LVMH.

Ο Richemont, ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος πολυτελών ειδών του κόσμου, αμέσως μετά τον LVMH, δήλωσε ότι οι πωλήσεις σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες αυξήθηκαν κατά 5% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις με τις τρέχουσες ισοτιμίες αυξήθηκαν κατά 1% και διαμορφώθηκαν στα 4,19 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, με την Κίνα να παρουσιάζει άνοδο 80%, ενώ και στη Μέση Ανατολή ο όμιλος επωφελήθηκε από το άνοιγμα του τουρισμού. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 20%, ενώ στην Αμερική παρέμειναν στάσιμες.

Τα κοσμηματοπωλεία Cartier και Van Cleef & Arpels σημείωσαν άνοδο 14%, ενώ οι πωλήσεις ρολογιών υποχώρησαν κατά 4%.