«Ψίχουλα» τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο - μόλις 577 εκατ. ευρώ

«Ψίχουλα» τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο - μόλις 577 εκατ. ευρώ

Χειρότερα των αρχικών εκτιμήσεων είναι τα τουριστικά έσοδα για τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το συγκεκριμένο μήνα τα έσοδα ανήλθαν σε 577 εκατ. ευρώ σημειώνοντας υποχώρηση κατά 84,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Τον Ιούλιο του 2019 τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε 3,7 δις. ευρώ, ενώ για εφέτος οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουριστικά έσοδα της τάξης των 800 εκατ. ευρώ.

Με βάση αυτή την επίδοση τα τουριστικά έσοδα στο 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου ανήλθαν σε 1,25 δις. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 86,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο που είχαν διαμορφωθεί σε 9,1 δις. ευρώ. Με την επίδοση αυτή είναι απίθανο πλέον τα τουριστικά έσοδα να ξεπεράσουν φέτος τα 3,5 δις. ευρώ και πλέον ο κίνδυνος να βρεθούν κάτω από τα 3 δις. ευρώ είναι ορατός.

Μήνας κλειδί παραμένει βεβαίως ο Αύγουστος που είναι ο καλύτερος μήνας του έτους από άποψη τουριστικών εσόδων, αλλά καθώς είχε αρχίσει να ενσκήπτει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι ελπίδες για ανατροπή της πορεία είναι πολύ μικρές