Πρωταγωνιστές της Αττικής Ριβιέρας Γλυφάδα και Βουλιαγμένη

Πρωταγωνιστές της Αττικής Ριβιέρας Γλυφάδα και Βουλιαγμένη

Η Αττική Ριβιέρα, το παράκτιο μέτωπο, μήκους 70 χιλιομέτρων, που ξεκινάει από το Μικρολίμανο στον Πειραιά και καταλήγει λίγο μετά το Ναό του Ποσειδώνα, ανήκει, ίσως, στις λιγοστές, στην Ελλάδα, περιοχές όπου η αγορά ακινήτων εμφανίζει τόσο έντονη κινητικότητα.

Η αυξημένη ζήτηση για ακίνητα που έχει εκτοξεύσει τις τιμές έχει άμεση σχέση με τις αναπλάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Νότια προάστια, με αυτές του παραλιακού μετώπου Γλυφάδας και την αναβάθμιση της μαρίνας του Αστέρα Βουλιαγμένης να ξεχωρίζουν.

Τα σκήπτρα στη Γλυφάδα

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, στην κοσμοπολίτικη Γλυφάδα πραγματοποιείται η μεγαλύτερη ανάπλαση της παραλίας που έχει, πραγματοποιηθεί, ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Υλοποιούνται περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, δενδροφυτεύσεις, χώροι αναψυχής,  ανοιχτά γήπεδα, ενώ ενισχύεται ο φωτισμός.

Το πρώτο τμήμα της ανάπλασης, από τον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας, μέχρι τα Αστέρια, σύμφωνα και με όσα έχει αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Ουσιαστικά, το παραλιακό μέτωπο θα συνδέεται με το εμπορικό κέντρο της πόλης μέσω μίας γέφυρας κάτω από την οποία θα κατασκευαστεί ένα τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ.

Τη σκυτάλη παίρνει η ανάπλαση της έκτασης των Αστεριών Γλυφάδας, μία επένδυση 110 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Grivalia Hospitality, έχοντας εξαγοράσει το 80% της Ναυσικά Α.Ε. (έχει μισθώσει από την ΕΤΑΔ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2081 το ακίνητο).

Τις επόμενες εβδομάδες, στα Αστέρια αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές, οι υποστηριστικές εγκαταστάσεις και οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας. Αντίστοιχα, του χρόνου θα έχει αποπερατωθεί το υβριδικό city resort που θα διαθέτει 128 δωμάτια και θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της One & Only.

Μπουλντόζες στη… μαρίνα Βουλιαγμένης

Ένα ακόμη έργο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, που όχι μόνο αλλάζει τα δεδομένα του real estate, αλλά συμβάλει και στη μεταμόρφωση του τουριστικού προϊόντος, αφορά την ανάπλαση της μαρίνας στη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου λειτουργεί το ξενοδοχείο Four Seasons.

Πρόσφατα, η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης, απέκτησε την οικοδομική άδεια για την υλοποίηση των εργασιών αναβάθμισης της μαρίνας, η οποία θα μετατραπεί σε προορισμό για super yachts.

Tο έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε 20 μήνες από την ημέρα έναρξής του, επιτρέποντας στη μαρίνα να υποδέχεται συνολικά 59 σκάφη αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts.

Από το σύνολο των σκαφών, τα 46 θα είναι κάτω από 40 μέτρα, πέντε σκάφη θα είναι έως 45 μέτρα, άλλα τόσα έως 50 μέτρα, δύο έως 60 μέτρα, ενώ η μαρίνα θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού και ενός σκάφους άνω των 70 μέτρων σε μήκος.

Με βάση τη χωρητικότητα της μαρίνας τώρα, μπορούν να εξυπηρετούνται έως 103 σκάφη αναψυχής το μήκος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 50 μέτρα.

Στους χερσαίους χώρους της μαρίνας Βουλιαγμένης η προβλεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 4.800 τ.μ., θα δημιουργηθούν υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργία της μαρίνας, όπως λιμεναρχείο, τελωνείο και αίθουσα διαβατηρίου και θα κατασκευαστούν περισσότερα από 15 εμπορικά καταστήματα σε έκταση περίπου 1.000 τ.μ. Θα κατασκευαστούν και 300 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Όλα τα παραπάνω θα κατασκευαστούν στα τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Τ.) της μαρίνας που προβλέπεται να δημιουργηθούν βάσει  του ρυμοτομικού σχεδίου της χερσαίας ζώνης της μαρίνας.

Σημειώνεται ότι οι ζητούμενες τιμές για κατοικίες στα Νότια Προάστια ξεκινούν από τα 4.000 ευρώ ανά τ.μ. για ακίνητα σε καλές τοποθεσίες, αυξάνονται στα 6.000 έως 7.000 ευρώ /τ.μ. για ακίνητα που θεωρούνται περισσότερο προνομιακά και αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ /τ.μ. για νεόδμητα σε μοναδικές τοποθεσίες με θέα τη θάλασσα.